Közérdekű 2022. május 11.
Mezőgazdasági adatgyűjtés miatt végez összeírást a KSH

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) úgynevezett rendszeres mezőgazdasági összeírást hajt végre Miskolcon, „Egyéni gazdaságok júniusi összeírása, 2022” elnevezéssel.

Az adatfelvétel célja, hogy nyomon kövesse a mezőgazdaság szerkezetében bekövetkezett változásokat, pontos és hiteles adatokkal szolgáljon a hazai gazdaságirányítás, az Európai Unió, továbbá a gazdálkodók számára, amihez az adatszolgáltatók részvételükkel és a pontos adatszolgáltatással nagyban hozzájárulnak.

A felvétel nem teljes körű, a minta kiválasztása matematikai-statisztikai módszerrel történt. A válaszadás az adatfelvételre kijelöltek számára kötelező.

A KSH valamennyi adatszolgáltató számára biztosítja az online önkitöltési lehetőséget 2022. május 13. és május 25. között, ebben az időszakban az adatszolgáltatók a számukra legalkalmasabb időben teljesíthetik adatszolgáltatási kötelezettségüket. Erről e-mailben vagy postai úton kaptak névre szóló tájékoztatást.

Akik nem élnek az online önkitöltés lehetőségével, azokat összeírók keresik fel személyesen, 2022. május 26. és június 15. között. Az összeírási munkát a Statek Statisztikai Elemző Központ Kft. által megbízólevéllel/igazolvánnyal ellátott összeírók végzik. A megbízólevél/igazolvány személyi igazolvánnyal együtt érvényes, amit az adatfelvétel megkezdése előtt az összeíró köteles felmutatni. Az összeírók kizárólag konkrét, címlista szerinti címeket keresnek fel.

A kialakult járványügyi helyzetre tekintettel az adatszolgáltatók és az összeírók egészségének védelmét szem előtt tartva lehetőség van telefonos kikérdezésre is.

A felvétel során nyert információkat kizárólag statisztikai célra használja fel a KSH, azokat más szervek, személyek részére nem adja; az eredményeket összesítve közli a hivatalos statisztikáról szóló 2016. évi CLV. törvénynek, valamint az Európai Unió 2016/679. sz. Általános adatvédelmi rendeletének (GDPR) megfelelően.

A felvétel részleteiről a www.ksh.hu/mezogazdasagi_osszeirasok internetoldal nyújt további tájékoztatást.

Egyéb kérdésekkel ingyenesen hívható a 06-80/200–766-as telefonszám (a 2-es gomb, majd a 2218-as OSAP-szám megadásával).

 

Hivatkozások