Élet a városban
Sport
Sport 2018. december 13.
"Menetel" az Aluinvent DVTK az Európa Kupában

 

Az Európa Kupában december 12-én, szerdán az olasz Reyer Venezia csapata felett aratott győzelmével az Aluinvent DVTK nemcsak a csoportjának küzdelmeit nyerte meg. Škorićék a sorozat eredményességi mutatója alapján bekerültek a legerősebb nyolc csapat közé is, ahol az ellenfél a török Galatasaray és a spanyol Lointek Gernika Bizkaia párharcának győztese lesz.

A Reyer Venezia csapata felett aratott kétpontos győzelmével az Aluinvent DVTK nemcsak megnyerte a női kosárlabda Európa Kupa G-csoportjának küzdelmeit, hanem 5-1-es győzelem-vereség mutatójával bejutott a sorozat nyolc legerősebb csapata közé.  

A FIBA a csoportmeccsek alapján elkészítette az eredményességi mutatót, és ez alapján készül egy rangsor a 24 közé jutott együttesek figyelembevételével. Ebben az erősorrendben a nyolc legjobb helyen állónak - közte az Aluinvent DVTK-nak) nem kell játszania az első oda-visszavágós kupafordulóban, január 3-án és 10-én, mert ők most kiemeltek lesznek, és csak egy körrel később, január végén folytatják az Európa Kupa-szereplésüket.

Ezt a kört "úszta meg" Cziczás László együttese az olaszok legyőzésével. Škorićék páholyból figyelhetik az eseményeket, és nyugodtan koncentrálhatnak a magyar bajnokságra, melyben vasárnap az MTK csapatát fogadják Tiszaújvárosban.