Hirdetmény 2019. március 27.
Megújulnak a miskolci utak

A tervek szerint 3 szakaszban, egészen őszig dolgoznak majd

Teljes egészében felújítanak 3 nagy forgalmú miskolci utat, emellett őszig három ütemben zajlik majd a kátyúzás az önkormányzati úthálózaton. A munkák március utolsó hetében elkezdődtek, így több helyen lehet számítani forgalomkorlátozásra.

Március utolsó hetében több helyszínen megkezdődött az április második hetéig tartó, nagyfelületű útjavítási munkák első üteme. Nem csak főközlekedési utakon dolgoznak, több rossz állapotú forgalmasabb mellékutcát is helyreállítanak – előbb a Vasgyári temető környékét és az Előhegy utcát, majd a Muhi, Ógyár, Puskin, Táncsics Mihály tér, Tóth Árpád utcákat.

Április 8-ától a Baross Gábor úton és a Csabai kapuban is megkezdődik a munka, amely a Zsigmondi, Várközi, Repülőtéri, Görgey, Perczel, Szeles és Kassai utcákban folytatódik.

A kátyúzási munkák második ütemének előkészítése is zajlik a Városgazda útellenőri szolgálatának jelentései és az MVK jelzései alapján. Ugyanakkor a balesetveszélyes, azonnali beavatkozást igénylő kátyúkat továbbra is soron kívül javítják. A lakosság is tehet bejelentéseket, akár a Városgazda honlapján, és e-mailben is, ha olyan kátyút talál, amelyet veszélyesnek ítél.

A nyári, harmadik ütemben a nagyfelületű útfelújítási munkák mellett az önkormányzat a négysávos Kiss Ernő utat és a Déli Ipari Parkot átszelő, ma már szintén nagy forgalmat bonyolító Bogáncs utcát is felújítja. Szélesítik és újraaszfaltozzák a Hidegsort is, ősz végére pedig megépítik a Katalin köz és Miskolc északi iparterülete közötti kerékpárút még hiányzó részeit. A nyári munkák pontos menetéről később adunk tájékoztatást.

A felújítások és javítási munkák idején a városban több helyen kell számítani félpályás korlátozásra, a forgalmasabb szakaszokon torlódás alakulhat ki. A Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. továbbra is naponta ad tájékoztatást az útfelújítással érintett helyszínekről. Ezzel együtt kérik a közlekedőket, hogy az úton dolgozók és a többi járművezető biztonsága érdekében tartsák be a munkavégzéssel érintett szakaszon érvényes forgalmi rendet, amit minden esetben táblák jeleznek.