Városinformáció 2020. február 03.
Megkezdődött a II. János Pál pápa tér felújítása

A Szinva felé lépcsőzetes lejárattal, új kandeláberekkel és utcabútorokkal, valamint még több zöld felülettel, várhatóan az ősz végére készül el a megújult II. János Pál pápa tér.  Burkolatba süllyesztett szökőkút és egyedi fás park is várja majd az arra járókat.  

A munkálatok előkészítéseként január 14-től – a Diósgyőri vár irányába –  a 69-es autóbusz Diósgyőri városközpont megállóhelyét áthelyezték a Nagy Lajos király útja elejére.

A kivitelező ezen a héten vonul fel a területre, így múlt péntektől - egy behajtani tilos tábla kihelyezése mellett - elzárták a Nagy Lajos király útja végén lévő zsákutca szakaszt a forgalomtól.

A II. János Pál pápa tér lépcsőzetes süllyesztést kap a Szinva-patak medre felé, így a zöldterület közvetlen kapcsolatba kerül a vízfelülettel. A téren új sétányok kapnak helyet, melyeket kandeláberek, utcabútorok, évelő virágágyások és egyedi fák színesítenek, de egy látványos, burkolatba süllyesztett, nagyobb méretű szökőkút is helyet kap a tér ékeként.

Az átépítés és a Szinva-patak mederrendezése mellett a közúti híd járdáját is szélesítik, a munkavégzés idején zavartalan marad a közúti forgalom. A híd szerkezetébe beépítik a jelenleg meder felett futó közművezetéket.

A munkával várhatóan 2020. őszére végez a közbeszerzési eljáráson nyertes kivitelező, a DHJ Építő Kft.

A felújítás a TOP-6.3.2-15.MI1-2016-00002 azonosító számú, „Diósgyőri városközpont integrált rehabilitációja” projekt keretében valósul meg. A kivitelezés összköltsége 298.999.641 Ft.