Közérdekű 2022. november 08.
Megalakult Miskolc Turisztikai Kerekasztala

Veres Pál Miskolc MJV polgármestere kezdeményezésére, Szopkó Tibor, Miskolc MJV turizmusáért is felelős alpolgármester vezetésével hétfőn megalakult a miskolci Turisztikai Kerekasztal. Tagjai a B.-A.-Z. megyei Kereskedelmi és Iparkamara és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének megyei szakemberei, a Miskolc és Térsége Turisztikai Egyesület képviselői, valamint a város turisztikai ágazatának meghatározó szereplői.

Az elmúlt hetekben példaértékű összefogás jött létre Miskolc MJV Önkormányzata, a BOKIK és a helyi turisztikai vállalkozások együttműködésével, amelynek eredménye a Miskolctapolca Barlangfürdő újranyitása lett. A tárgyalások alatt merült fel az igény egy egyeztető fórum összehívására, ahol a szektor szereplői és a város vezetői rendszeresen párbeszédet folytathatnak aktuális, a várost, a turizmust érintő témákban.

A hétfői alakulóülésen a polgármester Miskolc egyik kitörési pontjának nevezte a turizmust, és hangsúlyozta, a kerekasztalt azzal a céllal hívták össze, hogy a területet érintő fejlesztésekről, problémákról a szektorban működő vállalkozások első kézből értesülhessenek, illetve javaslatokat tegyenek a turisztika területén.

Az alakulóülésen Orosz Eszter, a MIDMAR Kft. ügyvezetője a város turisztikai stratégiáját ismertette, hangsúlyozva, a 2030-ig szóló koncepciót nemcsak Miskolc MJV közgyűlési testülete fogadta el, de a Magyar Turisztikai Ügynökség is szakmailag elismerően nyilatkozott róla.

Miklós Viktor, a pályázati főosztály vezetője második napirendként a Diósgyőri vár jelenlegi helyzetét ismertette. Kitérve arra, jelenleg kétmilliárd forint hiányzik a vártornyok megerősítéséhez.

A jövőbeli tervek kapcsán a szereplők megegyeztek abban, hogy koncepció készül a Miskolci Fürdők Kft. középtávú működésére vonatkozóan.

A kerekasztal meghívott tagjai a városban már zajló fejlesztésekről és a jövőbeni tervekről is tájékoztatást kaptak.