Élet a városban
Sport
Sport 2019. február 02.
MEAFC-Miskolc: bravúrgyőzelem a BGK-Príma SE ellen

Elképesztő hittel és remek csapatmunkával borította a papírformát a MEAFC-Miskolc kosárlabda csapata és hazai pályán megnyerte  február 1-én, pénteken a férfi kosárlabda  NB I/B Piros-csoport 18. fordulójának keretében lejátszott mérkőzést.

A szokásosnál is kedvezőtlenebb előjelekkel várhatta a pénteki feldobást a házigazda, hisz Tóth Viktor, Prophet, Szepesi és Brugós mellett a sérülése után egyre jobb játékot mutató Galló, Homoki és Orliczki Bence sem lehetett ott társaival a parketten.

  Alacsonyabb szerkezettel, de annál magasabb elszántsággal vetették bele magukat a tabella negyedik helyezettje elleni küzdelembe a hazai játékosok, akik már a legelejétől igyekeztek tudatosan járatni a labdát. Gonda majd Szanyi is hármast dobott, a palánk alatt pedig egy Béres villanás váltotta ki a közönség elismerését. Ezalatt és ezúttal hátul is fegyelmezetten zárt a miskolci retesz, a gyorslábú miskolci mezőnyemberek nem hagyták kibontakozni a vendégek villámléptű kisembereit, így a negyed végére hat pontos előnyre tettek szert (24-18).

   A második negyed elején tovább növelte előnyét a Miskolc. A rendkívül agilis és ponterős Kopasz játéka pillérként határozta meg ekkortájt a hazaiak játékát, kinek lelkesedése lepattanók begyűjtése mellet sikeres hárompontost majd ziccert jelentett. Egy pici hazai megingás azonban elegendő energia fröccs volt a rutinos vendégeknek. Az amerikai légiós, Berger palánk alatt fizikális játékával, valamint Nagy Benedek két hárompontosával egy pillanat alatt felzárkózott a BKG. Egy, az utolsó pillanatban szerzett labdából még az egyenlítésért is próbálkozhatott a vendégcsapat, ám a kimaradt dobás okán két pontos hazai előnyel vonultak a nagyszünetre a csapatok (41-39).

   Hazai szempontból döcögősebben indult a harmadik negyed, hiszen a ritmust váltó BKG igyekezett nagyobb nyomás alá helyezni a hazai játékosokat. Labdákat és gyors kosarakat szerezve át is vették a vezetést. A támadásban addig kiválóan teljesítő hazai játékosok kicsit megtorpantak, ám a borsodi időkérést követően Tóth és Takács vezérletével új erőre kapott a MEAFC. Előbbi jól bontotta a védelmet, míg Takács a negyed végén - egy végletekig kijátszott hazai támadást követő - extra triplával ajándékozta meg az érte és csapatáért egyébiránt egyre hangosabb szurkoló nézősereget (55-57).

   Kitűnően kezdte az utolsó játékrészt a hazai gárda, amit a csapatszinten helyenként már-már ellenállhatatlan védekezés alapozott meg. A vendégeknek minden centiért keményen meg kellett küzdeniük, míg támadásban a hazaiaknál ismét "folyt" a labda. A végjátékban Lippai palánk alatti játéka adta meg az alaphangot, majd Tóth Bence zsákolt hatalmasat a vendégek amerikai játékosának szorításában. A talpra ugrasztott Körcsarnok közönsége ekkor kezdte igazán elhinni, hogy a miskolci kosaras fiúk bizony a győzelem kapujában állnak. Bár a mérkőzés eldőlni látszott, a kékmezesek zsinórban szerzett öt pontjukkal egy labdányira zárkóztak (82-79). Kopasz kiharcolt faultja után az első büntetőt értékesítette, míg a másik oldalon – a végig eredményesen semlegesített pontfelelős - Nagy dobása rövid lett, így óriási meglepetésre, de a mutatott játék alapján teljesen megérdemelten a MEAFC-Miskolc legyőzte a tabella negyedik helyezettjét (83-79).

   A rossz előjelek ellenére a hazaiak küzdeni tudásból és fegyelmezett csapatmunkából is jelesre vizsgáztak, és még a nehéz pillanatokban is helyén volt a szívük így végül megérdemelt győzelmet arattak a rendkívül modern és látványos kosárlabdát játszó, előzetesen jóval esélyesebbnek tartott vendégek felett!

MEAFC-Miskolc - BKG-Príma SE 83-79 (24-18, 17-21, 14-18, 28-22)

Miskolc, Körcsarnok, 200 néző.

Vezette: Fodor Attila, Balogh Gyula, Domán István

MEAFC-Miskolc: Takács (13/6), Tóth (16), Gonda (6/6), Kopasz (13/6), Béres (10). Csere: Lippai (14), Szanyi (11/9), Orliczki Már., Orliczki Máty. Edző: Drahos Gábor.

BKG-Príma SE: Nagy Botond (10), Nagy Bence (10/6), Halász (5), Czakó (8) Berger (28). Csere: Kaluha (9/3), Kovács (7/3), Reizer (2), Fekete. Edző: Dr. Nagy Ágoston.

Drahos Gábor, vezetőedző: - Idei legkomolyabb koncentrációjával dolgozott 21 éves átlagéletkorú csapatom minden tagja. Ez a számok nyelvén ma 37 percet jelentett, ami a korábbi fordulókhoz képest elképesztően magas szám. Jó volt látni, ahogy a tervezett taktika, a belevetett hittel és az alázatos csapatmunkával olyan visszajelzésekkel átszőtt, nyomon követhető elegyet alkotott, ami magával vitte a fiúkat a győzelem felé. Galló, Homoki, Szepesi, Brugós és Tóth Viktor lábának mielőbbi és teljes gyógyulásának ajánlott mai sikerünkre ma éjfélig büszkék lehetünk, ám holnap hajnaltól már csak és kizárólag az MTK elleni találkozó lebeg a szemünk előtt. Gratulálok a gárdának a mai munkához!

Dr. Nagy Ágoston, vezetőedző:  - Az első félidei védekezési hibákat igyekeztünk kijavítani a második félidőben. A harmadik negyedben úgy nézett ki, hogy ez sikerült is. Támadásban nem találtunk saját magunkra, az a rengeteg kihagyott belső helyzet egy picit megbosszulta magát, így kívülről is elbizonytalanodtunk. Nagyon jól védekezett a Miskolc, úgy gondolom, hogy abszolút megérdemelték a győzelmet. Sajnálom, hogy nem tudtunk partnerek lenni a második félidőben úgy, ahogy szerettünk volna.

https://www.youtube.com/watch?v=mU5f4w6XKXw&feature=youtu.be

(Forrás: www.meafc.hu)

Videók