Élet a városban
Sport
Sport 2018. december 20.
Ma a  Komjádi Kupában folytatja a Pannergy-MVLC-Miskolc

A PannErgy-MVLC-Miskolc férfi vízilabda utánpótlás csapata ma este, hazai környezetben, a miskolci Kemény Dénes Városi Sportuszodában folytatja szereplését. A gárda ezúttal a Komjádi Kupa negyeddöntőjében, a Szolnoki Dózsa ellenében megvívott két mérkőzésen igyekszik tovább gyarapítani a folyamatosan fejlődő egyesület jó hírét.

   A PannErgy-MVLC csapata az I. osztályba felkerülése után lépésről-lépésre haladva jutott a magyar vízilabda legjobb csapatai közé. Számos hazai és nemzetközi eredmény bizonyította, hogy a miskolci vízilabda szakmailag magas szintet ért el, mely már csak egy lépésre van a legszűkebb elittől. A legutóbbi sikert a BENU Magyar Kupa ezüstérme jelenti, melyre még nem volt példa a miskolci vízilabdában!

   A folyamatos fejlődés indokolttá tette, hogy a jelenlegi klub vezetési feladatait még hatékonyabban lássa el, így a nagyobb klubokhoz hasonlóan, egyfajta munkamegosztás vált szükségessé, ezért a klub általános vezetése új személyt szeretett volna erre a pozícióra.

Hercsik István és az MVLC között a négy éve született együttműködési megállapodásnak köszönhetően indult útjára a sikeres kapcsolat. 2016-ban rendeztük meg az első MENTO Kupát Hercsik István cégének támogatásával, amit azóta minden évben sikeresen rendezünk meg. A cégvezető nem csak támogatóként jelent meg a csapat életében, de sokszor lelkesítő, pozitív hozzáállásával, és szakmai tapasztalatával  segítette a klub vezetését. Hercsik István  rajong a vízilabdáért, és sok időt tölt az uszodában is. Mindez együttesen jutatta arra a döntésre a Miskolci Vízilabda Club vezetőségét, hogy felkérje Hercsik Istvánt a klub elnöki tisztségére, hogy segítse a csapat munkáját lényeglátásával, és vezetői tapasztalatával. Az új vezetői munkamegosztással lehetővé válik, hogy az általános vezetést és szakmai vezetést immár két, a maga szakterületén kiváló szakember lássa el. Hercsik István rálátása az általános vezetésre, a munkaszervezésre, és Bachner András szakmai vezetői tapasztalata és kvalitása, új fejezetet nyit a klub életében. Az új elnök célja egyebek mellett, hogy vízilabdasport még inkább kibontakozhasson Miskolc városában, egy olyan helyen, ahol a sportág nem tekinthet vissza több évtizedes élvonalbeli múltra.

 

   A PannErgy-MVLC-Miskolc utánpótlás csapata a Komjádi Kupában bekerült a legjobb 8 közé, miután december 8-án legyőzte az FTC-t 17:6-ra, és a Bp. Honvédot 13:4-re.

A Komjádi Kupa negyeddöntőjét december 20-án, csütörtökön este rendezi meg a miskolci klub a Kemény Dénes Városi Sportuszodában.

A program:

1. forduló:

17:30: Szolnoki Dózsa - PannErgy-MVLC-Miskolc

2. forduló:

19:30:  PannErgy-MVLC-Miskolc – Szolnoki Dózsa

 

   Ebből is látszik, hogy a PannErgy-MVLC-Miskolc csapata minden szinten képviseli magát a magyar vízilabda elitjében, és biztosak vagyunk abban, hogy az új elnök vezetésével a klub mind az utánpótlás nevelésben, mind pedig a felnőtt csapattal nagy sikereket fog elérni.

Miskolci Vízilabda Club (MVLC)