Élet a városban
Sport
Sport 2019. július 28.
Kriza Anna és Sáfrány Péter is EYOF-bronzérmes

Bronzéremmel zárták július 27-én, szombaton a dzsúdósok az azerbajdzsáni Bakuban megrendezett Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivált (EYOF), miután a vegyes csapatversenyben a franciákat 4−2-re legyőzték a helyosztón. A harmadik helyezett magyar válogatottat erősítette az MVSC-Miskolci Sportiskola két tehetsége, Kriza Anna és Sáfrány Péter is.

Az egyéni küzdelmekben Sáfrány Péter (81 kg, MVSC-Miskolci Sportiskola) első mérkőzésén a lengyel Janczylik Dymitrij ellen ippon győzelmet aratott, majd a 2. mérkőzésén  alulmaradt a későbbi győztes francia Aregba Arnaud ellenében. Péter a vigaszágon győz a török Demirtas Cem ellen, majd kikapott az orosz Zamkovoi Gleb-től és végül a hetedik helyen végzett. 

Szombaton a vegyes csapatversennyel ért véget számunkra az EYOF, s a mieink alaposan kitettek magukért. Bulgária válogatottja ellen kezdtünk, magabiztos győzelemmel léptünk tovább (4–0).

Következett a negyeddöntő, a jóval esélyesebb orosz válogatott ellen ezúttal csak Sáfrány Péternek sikerült nyernie (1–4), így a mieink a vigaszágra kerültek. Ott Sáfrány Péter, Farkas Szilvia, Kriza Anna és Farkas Bence győzelmével Franciaország legjobbjain sikerült felül kerekedni (4–2)!

A bronzéremért Grúziát kellett legyőzni, ezen az összecsapáson is kétszer veszítettünk, de a többiek egytől egyig behúzták a meccseiket: nyert Sáfrány Péter, Farkas Szilvia, Kriza Anna és Nyíri Nikolett is (4–2), így lett teljes a mieink öröme: a dobogó harmadik fokára állhatott fel ifjúsági válogatottunk! A Kikuchi Junna és Bartha Ákos által felkészített két miskolci sportoló valamennyi mérkőzését megnyerve járult hozzá a magyar sikerhez.

Eredmények

Vegyes csapatverseny:
1. Törökország
2. Oroszország
3. MAGYARORSZÁG (Farkas Bence, Rákosvidéke Hajtós DSE; Marosi Bálint, Óbudai JC; Szegedi Dániel, Ceglédi VSE; Sáfrány Péter, MVSC-Miskolci Sportiskola; Ijjas Attila, BHSE; Kriza Anna, MVSC-Miskolci Sportiskola; Nyíri Nikolett, Rákosvidéke Hajtós DSE; Farkas Szilvia, Győri AC)

(Forrás: www.judoinfo.hu)