Koronavírus 2020. december 16.
Koronavírus – Stagnál a betegek száma a városban a miskolci operatív törzs adatai alapján

A miskolci operatív törzs rendelkezésére álló adatok alapján stagnál a koronavírussal fertőzöttek száma Miskolcon, és a járványügyi megfigyelés alatt álló személyek száma sem változott jelentősen a legutóbbi adatokhoz mérten – hangzott el a miskolci operatív törzs szokásos heti, szerdai ülésén. Ez azt jelenti, hogy érdemben nem növekedett a betegek száma a városban, azaz a járvány terjedése továbbra is lassulni látszik, ez azonban nem jelenti azt, hogy a megye más területén ne nőhetne az esetszám.

A miskolci operatív törzs folyamatosan tartja a kapcsolatot az egészségügyi és járványügyi szakemberekkel és intézményekkel, a háziorvosokkal, illetve a katasztrófavédelemmel és a központi operatív törzs alá tartozó más szervezetekkel, a tőlük kapott adatok és információk alapján elemzi a járvány terjedésének dinamikáját, és ennek megfelelően számol be a megfigyelhető folyamatokról.

Pontos számokat azonban továbbra is csak a B.-A.-Z. Megyei Kormányhivatal és a központi operatív törzs közölhet.

Folytatódik a tesztelés a városban, ez alkalommal a védőnők körében, a fertőzöttek számát illetően itt is - akárcsak a háziorvosoknál és a házi gyermekorvosoknál - kedvezőek a tapasztalatok.

Elfogadta a Megyei Kormányhivatal a miskolci közlekedési vállalat ünnepi időszakra vonatkozó, sűrítés utáni menetrendjét, amely december 21-én, tanszüneti menetrendhez hasonló, a jelenlegi utazási igényeket figyelembe vevő járatsűrűséggel lép majd életbe.

Miskolc városa továbbra is megfelelő színvonalon el tudja látni a hatáskörébe tartozó feladatokat, így megoldott a gyermekek szünidei, és a lakóotthonokban élők étkeztetése is.

Az idősotthonokban élők látogatása továbbra is tilos, így is védve a legveszélyeztetettebb korosztályt. 

A szakemberek továbbra is azt kérik, hogy annak érdekében, hogy a járvány ne kapjon új lendületet, mindenki tartsa be az érvényben lévő védelmi intézkedéseket, és az ünnepek ideje alatt is kerülje a csoportosulásokat, beleértve a nagyobb létszámú családi rendezvényeket, látogatásokat is.