Élet a városban
Sport
Sport 2019. január 18.
Komjádi-kupa elődöntőt játszik a PannErgy-MVLC

Négy csapat, tehetségek sora, avagy  január 18-19-én az egyik legrangosabb hazai sorozatban, a Komjádi-kupában már az érmekért csatáznak a legjobbak.

(Fotó: Kamarás Péter)

A magyar vízilabdázás úttörőjéről, és az első magyar olimpiai bajnok csapat kapitányáról, Komjádi Béláról elnevezett Komjádi-kupa 1933 óta a sportág egyik legfontosabb klubeseménye, a sorozatot rangjában a Férfibajnokság és a Magyar Kupa múlja csak felül. A 21 éven aluliak számára kiírt küzdelmek nívóját pedig mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy évről-évre korosztályos- és felnőtt válogatott tehetségeket vonultat fel. 

Az elmúlt két sorozat győztese, a Pécs ezúttal nem jutott a négy közé, hiszen a negyeddöntőben óriási izgalmak közepette a Vasas búcsúztatta. Plézer János csapata a következő sorsoláskor sem volt szerencsés, lévén a döntőbe jutásért a szakemberek szerint fő esélyes, az ob I-ben hétről hétre bizonyító játékosokkal felálló, Benedek Tibor irányította UVSE lesz az ellenfele. A prios-kékek állnak a kihívás elé. A másik ágon  Kiss Csaba vezette szombathelyi AVUS készül arra, hogy megállítsa a két felnőtt-válogatottal, Nagy Ádámmal és Vadovics Viktorral kiálló, Kis István irányította Miskolcot. 

Komjádi-kupa 2018/2019, Komjádi-uszoda 
A program 
2019. január 18., elődöntő 

Vasas SC–UVSE-Hunguest Hotels, 19:00
PannErgy-MVLC–AVUS, 20:30 
Január 19., helyosztók 
A 3. helyért, 15:30 
Döntő, 17:30

(Forrás: www.mvlsz.hu)