Élet a városban
Sport
Sport 2019. október 02.
Kikapott Gyetván a DVTK Jegesmedvék

A Tipsport Liga 8. fordulójában, október 1-én, kedden Gyetván játszott a DVTK Jegesmedvék és hiába szerezte meg a vezetést Részegh Tamás góljával, a házigazda csapat fordítani tudott és otthon tartotta mindhárom pontot.

A gyetvai találkozón az első perceiben magához ragadta a kezdeményezést Marcel Rodman csapata, az első nagy helyzet Magosi előtt adódott, akit csak szabálytalanul tudtak megállítani. Gaulihinec kapott 2+2 perces büntetést magas bottal való játékért. A létszámfölényt egy szépen kivitelezett figura után sikerült gólra váltani, Vandane lövése után Részegh talált a kapuba közelről (0-1). A gól után is lendületben maradt a piros mezben játszó miskolci csapat, a játék javarészt a gyetvai harmadban folyt. A 9. percben Ross kapott két perces kisbüntetést akadályozásért, az öt a négy elleni játék során azonban nem tudott felállni a támadó harmadban a hazai csapat. A játékrész második felében már kiegyenlítettebb volt a játék, Rajna Miklósnak is adódott védeni valója, de komoly helyzet nem alakult ki a hátralévő percekben.

A második húsz perc Beach és Chovan páros kiállításával indult, ami alatt mindkét csapat tudott helyzetet kialakítani. Ezt követően Részegh is a büntetőpadra ült ki, az újabb létszámfölényes helyzet pedig meghozta az egyenlítő találatot. Egy kapu előtti kavarodás végén Golian volt a gólszerző (1-1). Egy perccel később újabb kiállítások következtek, Kiss Dániel és Beauvillier büntetése miatt öt a három elleni szituációt is ki kellett védekezni, ami Rajna Miklós nagy védéseinek, és a kapuvasnak köszönhetően sikerült. Egyenlő létszámban izgalmas, gyors játék alakult ki, a csapatok hamar eljutottak a kapukig. Vendég oldalról Magosi, Rodman és Beauvillier előtt adódott lehetőség a gólszerzésre, majd a harmad utolsó percében Rajnának kellett nagyot védenie, hogy ne változzon az állás.

A harmadik harmadban folytatódott az oda-vissza játék, mindkét csapat eljutott a kapuig, de sok hiba is tarkította a meccset. Egészen így folyt a játék az 51. percig, amikor emberelőnyben Sisovsky volt eredményes (2-1). A gól után kissé felpörgött a vendég csapat, Vas János és Magosi Bálint is kialakított egy-egy helyzetet. A hajrában mindkét oldalról jött egy kiállítás, majd időkéréssel és kapuslehozatallal is próbálkozott Marcel Rodman. Mindössze fél perc volt hátra a meccsből, amikor Zuzin egy üreskapus góllal beállította a végeredményt (3-1).

Tipsport Liga

8.forduló

2019. október 1. 18:00

HC07 WPC Koliba Detva - DVTK Jegesmedvék 3-1 (0-1, 1-, 2-0)

Gyetva, Zimny Stadion, 393 néző

HC07 WPC Koliba Detva: Petrik (Simko) -Jendor, Andersons, Cacho, Sykora, Zilka, Kral, Kuklev, Zuzin, Cenka, Chovan, Petrik, Simko, Gaspar, Podesva, Gachulinec, Surovy, Golian, Fekiac, Sisovsky, Torok, Valent, Fekiac, Vezetőedző: Josef Turek 

DVTK Jegesmedvék: Rajna (Adorján) – Gőz, Vandane, Beach, Galanisz, Magosi - Ross, Dudás, Beauvillier, Vas, Rodman - Kiss D., Szirányi, Kiss P,, Részegh, Miskolczi - Vojtkó, Láda, Lövei, Vezetőedző: Marcel Rodman

Marcel Rodman: - Úgy gondolom, hogy az első harmad rendben volt, talán ezért is hitték el páran, hogy ez egy könnyű meccs lesz a folytatásban. A második harmadban kezdödtek a problémáink, nem úgy akakult a meccs, ahogy szerettük volna. Hibákat követtünk el és a karakterünk sem volt megfelelő. Kevés helyzetet alakítottunk ki, kevés kapuralövésünk volt. Nem számít, hogy hol játszol, ilyen statisztikai mutatókkal nem lehet megnyerni egy meccset sem. Csalódott vagyok a mai meccs miatt.