Élet a városban
Sport
Sport 2019. november 30.
Kikapott, de felsőház-esélyes a DVTK Jegesmedvék

A címvédő HC' 05 Banská Bystrica mindhárom bajnoki pontot elvitte a DVTK Jegesmedvék otthonából a két csapat november 29-i,  pénteki mérkőzésén. A vereség ellenére az alapszakasz második köre után a tabella hatodik, felsőházat jelentő helyén áll Marcel Rodman csapata.

A DVTK Jegesmedvéktől ezúttal Beach, Dudás, Beauvillier, Tousignant, Ritó és Magosi hiányzott, így három sorral kezdte meg a találkozót a fehér mezes diósgyőri csapat. Az első veszélyes lövést Harrison adta le, majd pár másodperccel később megszerzete a vezetést a háromszoros címvédő. Egy kapu előtti kavarodás végén Timotej Sille volt eredményes (0-1). A találat után felváltva forogtak veszélyben a kapuk, Marcel Rodman csapata lendületes, gyors kontrákat vezetett. Egy ilyen támadás végén az egyenlítő gól is megszületett, Vas János lövése kipattant a kapusról, az érkező Részegh pedig a hálóba juttatta a korongot (1-1). A harmad felénél több csere erejéig beszorult a hazai harmadik sor, ezt kihasználva pedug Hrnka lőtt a kapuba egy kipattanót (1-2). A következő cserében David Rodman ült ki a büntetőpadra, de jól működött a hazai védelem, így az emberelőny kihasználatlan maradt. A folytatásban még két miskolci ziccert láthattunk.

A második harmadban folyatódott a lendületes, gyors játék, sok ütközéssel. Miskolci és Lövei próbálkozását is hárította Gajan kapus, majd a 26. percben némileg váratlanul növelte előnyét a vendég együttes. Lamper passza után Bubela volt eredményes a kapu közvetlen közeléből (1-3). A játéknak ebben az időszakában inkább a küzdelem dominált, sok volt a korongért folyó párharc és az ütközés. Galanisz és Miskolczi veszélyeztette Gajan kapuját, a másik oldalon pedig Gabor és Nemcik lövését védte Adorján. Ez a játékrész egy vendég kiállítással fejeződött be, Gabor ült ki a büntetőpadra.

A záró harmad első percében nem sikerült gólra váltani a létszámfölényt, hiába találta el a kaput Rodman és Galanisz. Becsülettel ment az újabb gólért a fehér mezben játszó hazai csapat, de az utolsó passzokba rendre hiba csúszott. A játékrész felénél mindkét csapat veszni hagyott egy-egy emberelőnyös lehetőséget, így már csak alig 8 perc maradt hátra a meccsből. Az 54. percben pedig eldőlt a találkozó, Fafrák passza után Bubela lőtt a kapuba, a játékvezetők pedig rövid videózás után érvényesnek ítélték a találatot. Ezt követően is mindent megpróbált az újabb gól reményében a piros-fehér csapat, de a besztervebányaiak jól tarották az eredményt, így elvitték mindhárom bajnoki pontot. A vereség ellenére az alapszakasz második köre után a tabella hatodik, felsőházat jelentő helyén áll Marcel Rodman csapata.

Tipsport Liga

26.forduló

2019. november 29. 18:00

DVTK Jegesmedvék - HC ‘05 iClinic Banská Bystrica 1-4 (1-2, 0-1, 0-1)

Miskolci Jégcsarnok, 1.105 néző, játékvezetők: Roman Vyleta, Vladimir Goga, Lukas Beniac, Matus Stanzel

DVTK Jegesmedvék: Adorján (Rajna) - Láda, Vandane, St.Pierre, Galanisz, Rodman - Ross, Vojtkó, Harrison, Vas, Részegh - Szirányi, Kiss D., Lövei, Miskolczi, Kiss P., - Gőz, Farkas, Vezetőedző: Marcel Rodman

HC ‘05 iClinic Banská Bystrica: Gajan (Belányi) - Southorn, Cardwell, Hrnka, Hickmott, Jaaskalainen - Datelinka, Nemcik, Bartánus, Bubela, Lamper - Mihalik, Petrinec, Kabác, Gabor, Fafrák - Zubák, Sille, Tamási, Sojka, Vezetőedző: Dan Ceman

Marcel Rodman:  - Az első harmadban nem voltunk jelen és nem ébredtünk fel a második harmadig. Sok apró dolog miatt csalódott voltam, mert tudtuk, hogy kevesen vagyunk és tudtuk, hogy a játék apró elemeiben jónak kell lennünk. Ennek ellenére úgy tünt, hogy nem voltunk azok. A gólunk megmutatta, hogy mit is szerettünk volna játszani, de az első cserét leszámítva nem voltunk jók. Ezt követően a srácok visszajöttek, próbálkoztak. Mivel hiányzik tőlünk pár játékos, kellett volna az extra teljesítmény, főleg a támadó harmadban. Ez hiányzott.  Nem voltunk veszélyesek az emberelőnyben és összességében sem. Próbálkoztunk, de az ellenfél egyszerűen túl jó volt, mi pedig nem voltunk elég jók, hogy visszajöjjünk a meccsbe.

Dan Ceman:  - Nagyon tetszett az első harmadunk. Az ellenfelünknek van némi problémája a sérülésekkel, így meg akartuk nehezíteni a dolgukat, főleg úgy, hogy két meccset is játszunk egymás ellen. Az első harmadban ezt megtettük, jól dolgozunk a támadó harmadban. 20 lövést generáltunk, kíváló harmad volt. A második harmadban a kétgólos előnynél nem voltunk elég fókuszáltak és engedtünk néhány nagyon veszélyes helyzetet az ellenfélnek. Veszélyesek voltak, mi pedig eltértünk a játéktervünktől, a kapusunknak néhány nagy védést kellett bemutatnia. A harmadik harmadban stabilak voltunk. Összességében egy jó meccset játszottunk, a második harmadban némileg eltértünk attól, amit szerettünk volna, de begyűjtöttük a pontokat egy olyan ellenfél ellen, akik rendkívül veszélyesek, gyorsak a semleges harmadban. Egy újabb kemény meccsre készülünk vasárnap.

(Forrás: www.dvtk.eu)