Közérdekű 2019. január 08.
Kezdődik a miskolctapolcai élményfürdő bővítése, változik a fürdő melletti parkolás rendje

A miskolctapolcai élményfürdő fejlesztésének első lépéseként, január 7-én megtörtént a munkaterület átadása a nyertes kivitelezőnek.

A munkaterületen található a jelenlegi strand parkolója is, amelyet január 14-től nem használhatnak a vendégek. A területre akkortól tilos lesz a behajtás.

A Miskolctapolcai Strandfürdő ugyanakkor egy új, a Görömbölyi utcáról megközelíthető parkolót nyit a fürdővendégek részére, az Aradi sétány – Görömbölyi utca sarkán, a meglévő fürdő területén.

A munkálatok előrehaladtával később az Aradi sétányt is lezárják majd; először a gépjármű-, majd, várhatóan tavasszal, már a gyalogosforgalom elől is.

Miskolcon épül meg az ország egyik legnagyobb wellness központja 12,7 milliárd forintból. A beruházás a Miskolctapolcai strand fejlesztésének második ütemeként valósul meg 2019-2020 során. A futurisztikus fürdőkomplexumban 8 beltéri és 2 kültéri medence megépítését álmodták meg a tervezők. Az új létesítmény szerves egységet alkot majd a strandfürdő 2015-ben átadott első ütemével. A valósággá váló álomberuházás a nemzetközi fürdővilág elitjébe emeli Miskolctapolca nevét, és egyedülálló kínálata lesz a magyarországi turizmusnak.