Élet a városban
Sport
Sport 2019. november 09.
Kettős vereséggel esett ki a PannErgy-MVLC-Miskolc

A férfi vízilabbda Euro-kupa negyeddöntőjének visszavágóján, november 8-án, szombaton hazai környezetben szenvedett vereséget a PannErgy-MVLC-Miskolc az olasz Brescia ellenében. Mivel a miskolci csapat másfél hete 17–10-re kapott ki Olaszországban, így számukra véget ért idén  ez a sorozat.


(Fotó: Kamarás Péter)

FÉRFI VÍZILABDA EURO-KUPA
NEGYEDDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓK

PANNERGY-MISKOLCI VLC–AN BRESCIA (olasz) 10–11 (2–2, 1–1, 3–5, 4–3)
Miskolc, 350 néző. Vezette: Buch (spanyol), Birakis (görög)
MISKOLC: CSOMA – Banicsevics, Krijestorac 2, Nagy Á. 1, VADOVICS V. 3, Milicsics, SZTOJANOVICS 2. Csere: Misics 1, Hornyák, Manzi, Bedő 1. Edző: Vidumanszky László
BRESCIA: DEL LONGO – ALESIANI 2, Presciutti, Buha 1, CANELLA 5, Bertoli, Figari 1. Csere: Nikolaidisz 2, Nora. Edző: Alessandro Bovo
Gól – emberelőnyből: 12/4, ill. 13/3
Gól – kettős emberelőnyből: 1/–, ill. –
Gól – ötméteresből: 1/1, ill. 1/1
Kipontozódott: Banicsevics (20. p.), Hornyák (22. p.), Bertoli (27. p.)
Kiállítva (végleg, cserével): Krijestorac (26. p.)
Továbbjutott: a Brescia, két győzelemmel (28–20)

Vidumanszky László: – A találkozó kulcsa az lehetett volna, hogyha az elején sikerül egy-két góllal elhúzni az olaszoktól. Sajnos, ez nem sikerült, mert megint sok elemi hibát követtünk el. A Brescia rendkívül rutinos csapat, a kontinens élmezőnyébe tartozik, és rögtön kihasználja az ellenfél megingásait. Baj nincs, de át kell mennünk nekünk is az olaszok által képviselt szintre.
Alessandro Bovo: – Az első találkozót hétgólos különbséggel nyertük meg, de tisztában voltunk vele, hogy nincs ekkora különbség a két csapat között. A miskolciak nálunk sok hibával játszottak, ráadásul a kapusunk nagy napot fogott ki. A visszavágón a hazaiak lényegesen jobban védekeztek, sokkal agresszívebben pólóztak, lendületes játékkal rukkoltak elő. Ettől függetlenül a győzelmünk és a továbbjutásunk nem forgott veszélyben, elégedett lehetek.

(Forrás: www.nemzetisport.hu)