Élet a városban
Sport
Sport 2019. november 26.
Jótékonysági Mikulás-futás Miskolctapolcán

A Nomád Sport Alapítvány és az Avalon Park december 8-án,  Miskolctapolcán már ötödik alkalommal rendezi meg a jótékonysági Mikulás Futást, melyen a 2 km-es gyermek- és a 8 kilométeres nyílt futam közül választhatnak a sportbarátok.

A Nomád Sport Outdoor Sportbolt-Hálózat és Webáruház támogatásával megvalósuló eseménnyel a szervezők célja a sportolási és versenyzési lehetőség megteremtésén, valamint a futás népszerűsítésén túl nem más, mint a Nomád Terepfutó Suli támogatása. A befolyt összeget a sportolók felszerelésére, a versenyekre való utazásukra, valamint terembérleti díjakra fordítják.

A Mikulás Futásra nevezési díj nincs, viszont adományokat szívesen fogadnak a szervezők – ez a gyermek futam esetében minimum 1000, a felnőttek esetében pedig 3000 forint, de természetesen az adománygyűjtő ládákba nagyobb összegű adományokat is el lehet helyezni.

Az online előnevezést a nomadsportalapitvany.hu/v-avalon-nomad-jotekonysagi-mikulas-futas linken lehet megtenni, december 4-én, szerdán, 20 óráig. A helyszínen 8.00-10.30 óráig lehet jelentkezni. Az V. Avalon-Nomád Jótékonysági Mikulás Futás versenyközpontját az Avalon Park felső bejáratánál jelölik ki, ahol a rajt és a cél is lesz. A 8 km-es futam 11 órakor rajtol, míg a 2 km-es gyermekfutamot 11.10 órakor indítják.

A 12.30 órára tervezett eredményhirdetésen korcsoportonként és nemenként díjazzák a dobogós helyezést elérő versenyzőket. Minden kategória első helyezettjei Avalon Park, míg a második és harmadik helyezettek Nomád Sport ajándékcsomagot kapnak. A futás idén is Mikulás sapkában történik, melyet ezt követően minden sportoló megtarthat emlékbe.

Bővebb információ a www.nomadsportalapitvany.hu és az avalonpark.hu/aktualitasok/v-avalon-nomad-mikulas-futas oldalakon olvasható, illetve Zámbori Zoltán főszervezőtől kérhető a nomadathos@gmail.com e-mail címen, vagy a +36-30/429-99-16-es telefonszámon.