Közérdekű 2022. november 23.
Javító kuckó nyílt a MiReHu telephelyén

Újabb elemmel bővül a MiReHu Nonprofit Kft. szemléletformáló tevékenysége az idei Európai Hulladékcsökkentési Héten.

A MiReHu új programja összekapcsolja a textilek és a régi bútorok utóéletét, amellyel arra kívánják felhívni a figyelmet, hogy az újrahasználattal és a megelőzéssel elkerülhető a hulladékképződés, mindezt az upcycling vagyis az értéknövelő újrahasznosítás jegyében.

A most megnyitásra kerülő MaKuckó az újrahasználati központ részévé válik, amely nevét a MiReHu által korábban bevezetett MaKuka brandhez illesztetten kapta, és amelynek hivatalos megnyitóján részt vett Veres Pál, Miskolc MJV polgármestere.

A MaKuckó egy kárpitos javítóműhely, melynek segítségével bemutatják hogyan lehet új életet adni a régi bútoroknak a használt textíliák felhasználásával, hogyan fér meg egymás mellett egy egyedileg felújított régi darab az újjal.

Ennek köszönhetően a MiReHu által üzemeltetett Miskolci Újrahasználati Központ az ország első olyan hulladékgazdálkodási létesítményévé válik, amely megelőzési tevékenységét javítással és az upcycling népszerűsítésével is kiegészíti.

A javító tevékenység során minden esetben teljesen egyedi darabok készülnek a textilek változatossága miatt, amely a tárgyak, bútorok imázsát jelentősen megnöveli, egyedi értéket teremtve. Az egyedi dizájn, a régi bútorok és textilek kombinációja magában hordozza a trenddiktálást, a tevékenységük vonzóvá teszi az újrahasználatot, új divatot teremthet a jövőben, melynek önálló brandje az egyediséget szimbolizáló MakuArt.

A MiReHu tevékenységeiről és egyedi programjairól a társaság honlapján és facebook oldalán tájékozódhatnak.