Meghívó 2022. november 28.
II. Városi Est a Népkert lehetőségeiről

Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata és civil szakmai partnere, a Dialóg a Közösségekért Közhasznú Egyesület 2022. december 1-jén, 17 órától rendezi meg a II. Városi Estet a Népkerti Vigadóban.

Az eseményen szakértők segítségével a belváros legnagyobb összefüggő zöldterületének, a Népkertnek a – környezeti, kulturális, közösségi és intézményi – lehetőségeit járják körül a résztvevők.

A rendezvény célja „-1. lépésként” bevonni az állampolgárokat a döntéselőkészítési folyamatokba. A kávéházi beszélgetések mintájára megszervezett est során azokat a Népkerthez kapcsolódó tényeket ismerhetik meg a résztvevők, amelyek egy jövőbeni fejlesztés során behatárolják majd a lehetőségeket. Így amikor időszerűvé válik, a „0. lépésnél” a közösséggel együtt történő tervezés során az emberek a tények ismeretében fejthetik ki véleményüket, igényeiket.

Program:

16.30 – 17.00:              Érkezés, helyszíni regisztráció.

17.00 – 17.10:              Varga Andrea és Szopkó Tibor, Miskolc Megyei Jogú Város alpolgármestereinek köszöntője a részvételiség, valamint a turisztika és városfejlesztés nézőpontjából.

17.10 – 17.30:              Szakértői bevezetők és az online kérdőívek eredményeinek ismertetése.

Megszólalók: Szunyogh László, Miskolc Megyei Jogú Város főépítésze, Havasi Virág szociológus, Sélley Andrea, a Dialóg Egyesület tagja.