Meghívó 2022. június 09.
Idén új helyszínen várja a fröccsözőket a XVI. miskolci fröccsfesztivál

Június 10-11-én ismét a hűsítő fröccsöké lesz a főszerep: a Nagyavason, a Bortanyától a Pinyóig nyitnak a pincék, érkeznek helyi és vendégborászok, felpezsdülnek az avasi pincesorok.    

Az idei évben a Fröccsfesztivál új útvonalon várja a szórakozni vágyókat, és a korábban már megszokott Kisavas Első sorról a Nagyavasra költözik. A Papszer 2-ről indulva a Bortanyától egészen a Pinyóig számos borház és pince nyitja majd kapuit és gondoskodik a legkedveltebb fröccsök kikeveréséről.   

A hatalmas fákkal körülvett, magával ragadó környezet kiváló helyszíne lesz hűsítő fröccsök, pezsdítő buborékok elfogyasztásához, kulináris ínyencségek kóstolásához és a zenei élmények megéléséhez.  

A kétnapos fröccsünnepen a fesztiválozók borospohárral a kezükben sétálhatnak a nyitott pincék és borpontok között, maguk keverhetik ki kedvenc fröccsüket a bükki, tokaji, egri, balatoni és villányi borokból. Az est kiemelt szakmai programja az idén 10 éves Gallay Kézműves Pince „10 év a poharakban, 10 év szavakban” kóstolója, ahol az elmúlt évek kiemelkedő Michelin-csillagos éttermeket megjárt kultikus borait, történeteket interaktív borbemutató keretében ismertet Borbély Roland alapító borász.

A fesztiválon a kulináris élményről A Leves, a Borsod Burger, a BBQ Placc, a Yo East és a Kisfalucska Udvarház finomságai mellett a Borsodi Sajtműhely sajtjai gondoskodnak, a pincetulajdonosok pedig borkorcsolyákkal készülnek a fröccsözés mellett megéhezett vendégek számára. Az ingyenesen látogatható 2 napos rendezvény mindkét napján utcazenészek és DJ-k gondoskodnak a fesztiválozók szórakoztatásról.

A rendezvény civil szervezetek, magánszemélyek és pincetulajdonosok együttműködésével jön létre.

A rendezvény minden programja ingyenes és szabadon látogatható.
A borpontokon a kiszolgálás fesztiválpohárba történik, mely a fesztivál több pontján megvásárolható.

A szervezők a programváltozás jogát fenntartják. Bővebb információ az esemény facebook oldalán.

https://www.facebook.com/miskolcifroccsfesztival

 

Bővebb információ:

 

KIEGÉSZÍTŐ INFORMÁCIÓ:

  • IDŐPONT: 2022. június 10-11., péntek és szombat 16 órától éjfélig
  • HELYSZÍN: Nagyavas, Papszer 2 – Bortanya – Pinyó útvonalon
  • FŐSZERVEZŐ: Avas Event Kft.
  • TÁRSSZERVEZŐ: Cellarium Hungaricum Közhasznú Egyesület

 

BORÁSZATOK: Angyal Borászat, Breitenbach Pince, Bűdi Borház és Szőlőbirtok, Edelin Birtok, Gallay Kézműves Pince, Gere-Schubert Borászat, Götz  Pince, Kisfalucska Borok, KT Kézműves Pince, Mezei Pincészet, Nagygombos Borászat, Nádler Miklós Borászata, Pátzay Borbirtok, Sipos Borház, Tokaj-Portius Pincészet, Torma Pince

GASZTROPONTOK: A Leves, BBQ Placc, Borsod Burger, Borsodi Sajtműhely, Feith Sütik, Kisfalucska Udvarház és Bisztró, Yo East