Élet a városban
Sport
Sport 2019. február 24.
Hozta a kötelezőt az Aluinvent DVTK

A bajnokság alapszakaszának 19. fordulójában, február 23-án, szombaton az Aluinvent DVTK a Vasas Akadémia gárdáját fogadta, és a saját nevelésű Kiss Angelika egyéni rekordot jelentő 16 pontjával biztos, 80-71 arányú győzelmet aratott ellenfele felett.

Jól kezdte a találkozót az Aluinvent DVTK Walker-Kimbrough két laza duplájával, közte Dombai is jól célzott. Centergólok következtek, hiszen Mokango két palánk alólijára Karakasevič válaszolt a túloldalon (8-4). Škorić könnyű kosara után Böröndy volt eredményes büntetőkből, majd a diósgyőri időkérést követően a csereként pályára lépő Kiss Angelika szép középtávolija ragadtatta tapsra a nézőket. Dombai és Walker-Kimbrough gyakorolhatta a büntetődobásokat, mindketten ötven százalékos hatékonysággal tették ezt, majd akcióból ismét Karakasevič talált be (14-9). A negyed hajrájában Zele és Walker-Kimbrough révén növelte előnyét a hazai csapat, és szerzett kényelmes előnyt magának (20-11). 

Kicsit elaludt a DVTK a második játékrész elején, hiszen Böröndy és Tóth pontjaival négy pontra csökkentette hátrányát a Vasas, több mint másfél perc elteltével Mokango volt eredményes a diósgyőri csapatból (22-16). A folytatásban Dombai 2+1-es akciójával és Vukov hármasával egyenlítettek a fővárosiak, majd fej fej mellett haladtak a csapatok, hiszen Walker-Kimbrough és Heljic kosárváltása után Kiss centergóljára Dombai-tempó volt a piros mezesek válasza. A negyed felénél Walker-Kimbrough fülelt le egy átadást és szaladt végig a pályán a labdával (28-26). Földi Attila időt kért, de ez enyhén szólva sem sült el jól a szemszögükből, ugyanis a DVTK csinált egy 6-0-s szériát. Škorić 2+1-ese valamint Medgyessy tempója és Shatori ziccere után helyreállni látszott a világ rendje, így a vendégek edzője kénytelen volt újra megállíttatni a játékot (35-26). Walker-Kimbrough és Karakasevič kettesei után Varga is feliratkozott a pontszerzők közé (37-30). Shatori egy jó büntetője és Zele ziccere után újfent Varga és Karakasevič célzott jól a Vasas csapatából. A félidő végeredményét Zele alakította ki (42-34).

Tóth Orsolya öt pontjára Maja Škorić válaszolt néggyel a második félidő elején, ebbe a párbajba Walker-Kimbrough is beleszólt egy könnyű kosárral (48-39). Karakasevič kettesére egy Škorić-büntető volt a hazai reakció, majd Putniņáéra két Vasas-tripla, így újra szoros lett a csata (51-47). Mielőtt azonban megijedtek volna a hazai drukkerek, Shatori És Maja értékesítettek büntetőket, majd Szabó Fanni villant, kierőszakolva ezzel egy vendég időkérést (56-47). Walker-Kimbrough triplája és Böröndy könnyű kosara jelentette a folytatást, majd Škorić büntetőzött jól (61-49). A büntetőket gyakorolták a csapatok a negyed végjátékában, aztán Szűcs Réka szerezte meg első DVTK-s pontjait (65-52). Karakasevič akciógóljával és Putniņa büntetői után alakult ki a játékrész eredménye (67-54). 

Remekül kezdte a záró felvonást az Aluinvent DVTK, Kiss szórta meg magát és Medgyessy is bevágott egy triplát, míg a Vasas csapatában csak Karakasevič volt eredményes ebben a periódusban, törvényszerű volt a vendégek időkérése (78-56). Kiss Angelika biztos kézzel értékesített büntetői után Varga törte meg csapata gólcsendjét, és szerzett egymás után négy pontot. Kicsit visszaesett a színvonal, hibák tarkították a találkozót (80-60). A hajrában kiengedett a DVTK és faragott hátrányából a Vasas (80-71). 

Női Kosárlabda NB I. A-csoport 19. forduló

Aluinvent DVTK - Vasas Akadémia 80-71 (20-11, 20-23, 25-20, 13-17) 

Miskolc, Generali Aréna, 600 néző. Játékvezető: Praksch Péter, Goda László, Major Ádám.
DVTK: Medgyessy 5/3, Kányási, Walker-Kimbrough 25/3, Putniņa 4, Mokango 6. Csere: Škorić 14, Zele 6, Szabó F. 2, Kiss A. 16, Szűcs R. 2, Eperjesi. Vezetőedző: Cziczás László.
Vasas: Heljič 4, Bach, Böröndy 8, Dombai 11, Karakasevič 17/3. Csere: Tóth O. 9/3, Varga A. 11/3, Smailbegovič 3, Vukov 8/6, Bach, Budácsik, Boros. Vezetőedző: Földi Attila.

Cziczás László: - Tenisznyelven szólva nagyon sok ki nem kényszerített hibánk volt, emiatt a mérkőzés színvonala nem mindig verdeste az eget. Ugyanakkor volt egy-két jó periódusunk, amivel el tudtuk dönteni a mérkőzést. Voltak biztató jelek, és örülök annak is, hogy Szűcs Réka jól szállt be a játékba, ő a későbbiekben még fontos láncszeme lesz a csapatunknak. Gratulálok a Vasasnak, szépen játszottak. Mondhatjuk, megszorítottak minket hazai pályán. Innentől kezdve a kupadöntőre koncentrálunk.

Földi Attila: - Gratulálok a hazai csapatnak, megérdemelten nyerték meg a mérkőzést. Ahhoz, hogy egy ilyen találkozót megnyerjünk, először el kell hinni, hogy sikerülhet, aztán talán lesz is rá esélyünk. Főleg az első félidőben rengeteg eladott labdánk és ki nem kényszerített hibánk volt. Ha ezekből kevesebbet követünk el, talán izgalmasabbá tehettük volna mérkőzést. Jó leckék ezek a találkozók számunkra, és ha csökkenteni tudjuk a hibáink számát, akkor egyszer eljutunk oda, ahova szeretnénk.

(Forrás: www.dvtk.eu)