Élet a városban
Sport
Sport 2019. április 20.
Hosszabbításban kapott ki az Aluinvent DVTK

Az elődöntő párharcának április 20-i második mérkőzésén drámai küzdelemben, hosszabbítás után 87-82-re kikapott az Aluinvent DVTK Győrben, így április 23-án, kedden a harmadik mérkőzés dönti el, ki jut a bajnoki döntőbe.

Gray bizonyult tarthatatlannak a találkozó elején, hiszen a hazaiak első hét pontját ő szállította. Ezzel a együtt a DVTK nem hagyta ellépni ellenfelét, mert Medgyessy egy büntetőjét követően Mokango és Walker-Kimbrough is betalált (7-5). A folytatás a Győrnek alakult jobban, előbb Török szórt egy hármast, majd ugyanő egy duplát is bebrusztolt. Mielőtt megijedtek volna a vendég drukkerek, Medgyessy középtávolija és Zele remek hármasa újfent szorossá tette az eredményt (12-10). A hullámzás azonban folytatódott, újabb szériát építettek a kisalföldiek, míg a DVTK játékosai pontatlanul céloztak. Továbbra is Gray, illetve Török volt ponterős (19-10). A piros mezesek gólcsendjét Medgyessy hárompontosa törte meg, amire Raksányi válaszolt közelről, hogy aztán ugyanők egy-egy duplával zárják le a negyedet (23-15). 

A második negyedben egy ideig maradt a nyolcpontos differencia, ugyanis Walker-Kimbrough kettesére Török, míg Škorić középtávolijára Gray válaszolt a palánk alól (27-19). Ami ezután következett, az a legmerészebb diósgyőri elképzeléseket is felülmúlta, ugyanis a vendégek bedeszkázták a gyűrűjüket, a túloldalon pedig elkezdték szórni a kosarakat, amelyben főleg Medgyessy és Mokango jeleskedett. Mindez azt jelentette, hogy a játékrész felénél hat ponttal már a DVTK vezetett (27-33). Raksányi hármasa zárta le a hazai gárda gólcsendjét, de a kongói center és Medgyessy révén nem adta ki a vezetést a kezéből a vendégcsapat, és a hatpontos különbség megmaradt a félidő végéig a DVTK javára (36-42). 

Ott folytatta a második félidőben a Dósgyőr, ahol az elsőben abbahagyta. Skoric 2+1-es akciója után egy közelit is bepöttyintett, ezzel tíz pont fölé tornázta a különbséget a DVTK. Krnjić és Mokango gólváltása után Stabó Fanni hintett egy hármast, nem csoda, hogy időt kértek a hazaiak (38-52). A folytatásban is uralta a találkozót az Aluinvent DVTK, Medgyessy egy jó büntije után Szabó tempódobása talált utat a gyűrűbe, hátul a védekezés pedig továbbra is remek volt. Gray zárta le a győriek pocsék szériáját (40-55). A játékrész hajrájában Gray újabb kettesére egy Zele-hármas volt a reakció, majd Spanou dobálta be a büntetőit. Nagy Dóra hármasa után Szabó Fanni 2+1-esét jegyezhettük fel, míg a negyed végeredményét Gray kosara alakította ki (49-61).

Pontszegényen kezdődött a záró negyed, két perc alatt csak Maja Skoric talált be. A 33. perc a hazai csapaté volt, előbb Spanou célzott pontosan, majd Raksányi, de utóbbi játékos a hárompontos vonalon túlról, így tízen belülre jött fel a Győr. Sőt, a következő kosarat is a vendéglátók érték el Gray révén, Cziczás László egy időkéréssel próbálta rendezni a sorokat (56-63). A folytatásban Spanou szórt egy hármast, amivel teljesen nyílttá vált a mérkőzés, Gray triplája meg után aztán végképp (62-63). Walker-Kimbrough hárompontosa a legjobbkor jött, de erre Mandic válaszolt egy közelivel a következő támadás során, Walker-Kimbrough duplájára pedig Gray, rendkívül izgalmas hajrát vetített mindez előre (66-68).  Spanou egyenlített jó másfél perccel a vége előtt, újfent időt kértek a vendégek. Ezt követően Szabó Fanni szíve volt a helyén, aki egy tempóval újra vezetést szerzett a csapatának, Gray azonban újfent egyenlített büntetőkkel (70-70). Egy szenzációs labdaszerzés után Shatori robogott végig a pályán és fejezte be az akciót egy ziccerrel, időt kért a Győr. Ez hatott, mert öt másodperccel a mérkőzés vége előtt egyenlített Gray, és mivel a fennmaradó rövid idő már nem volt elég a pontszerzéshez, hosszabbítás következett (72-72).

Sajnos a ráadásban Czank négy pontjának köszönhetően gyorsan a hazaiak kerültek kedvező pozícióba. Medgyessy szépített, de Gray mindkét büntetőjét értékesítette a túloldalon (78-74). Szerencsére ugyanígy tett Walker-Kimbrough is, meccsben tartva ezzel csapatát, Gray-jel azonban nem bírtak a piros mezesek ezen a napon. Mandić az egyik büntetőjét dobta, Zele mindkettőt, de már csal alig több mint egy perc volt hátra (81-78). Ebben a periódusban Raksányi duplájára Walker-Kimbrough válaszolt gyorsan, majd Raksányi büntetőire Szabó, de ez azt jelentette, hogy harmadik mérkőzés kell, hogy eldőljön, ki jut a döntőbe (87-82). 

Női Kosárlabda NB I., A-csoport, elődöntő, 2. mérkőzés

CMB Cargo-UNI Győr - Aluinvent DVTK 87-82 (h. u.) (23-15 13-27, 13-19, 11-23, 15-10)

Győr, Egyetemi Csarnok, 500 néző. Játékvezető: Kapitány Gellért, Tőzsér Dénes Kelemen, Tóth Cecília.
Győr: Mandić 3, Raksányi 18/6, Spanou 11/3, Török 10/6, Gray 34/3. Csere: Krnjić 4, Nagy D. 3/3, Czank 4. Vezetőedző: Milos Pavlović.
DVTK: Medgyessy 19/3, Walker-Kimbrough 17/3, Škorić 9, Putniņa, Mokango 16. Csere: Zele 8/6, Kiss A. 1, Szabó F. 12/3, Szűcs R., Kányási. Vezetőedző: Cziczás László.

(Forrás: www.dvtk.eu)