Élet a városban
Sport
Sport 2019. november 28.
Helytállt, de kikapott Trencsényben a DVTK Jegesmedvék

A hét hiányzó játékos ellenére jól helytállt a DVTK Jegesmedvék a HK Dukla Trenčín otthonában a két csapat november 27-i, szerda esti mérkőzésén. A találkozó 10. percében a hazaiak szerezték meg a vezetést, majd végig nyílt, oda-vissza játék alakult ki. A következő gólt a szlovák csapat szerezte a harmadik harmadban, amivel eldőlt a három pont sorsa.

A DVTK Jegesmedvék Gőz, Beauvillier, Beach, Dudás, Magosi, Ritó és Tousignant nélkül kezdte meg a trencséni találkozót, aminek az első perceiben a hazaiak voltak aktívabbak támadásban. Vendég oldalról veszélyes és gyors ellentámadásokat láthatott a kilátogató 2230 néző. Viszonylag kevés igazán komoly helyzet alakult ki a kapuk előtt, viszont az első ziccerből megszületett a vezető találat. Mikyska indult meg a balszélen, centerezését pedig Alderson juttatta a kapuba közelről (1-0). A folytatásban javarészt a trencséni harmadban zajlott a játék, a nyomásnak köszönhetően két hazai kiállítás következett. Vas, Vandane és Kiss Patrik is veszélyes lövést adott le, de Valent hárította őket.

A második játékrészben még nyíltabb lett a játék, folyamatosan odaértek a kapuk elé a csatárok, ami látványos játékot eredményezett. A 23. percben Rajna védett nagyot, majd az ellentámadásnál Valent is hárított egyet. Két perccel később St.Pierre ült ki a büntetőpadra, a két perc hátrányt jó védekezéssel és két nagy Rajna védéssel sikerült kivédekezni. A meccs felénél Vas János helyzete maradt ki, majd ugyan ebben a cserében ismét Rajna bravúrjára volt szükség. A következő helyzet Kiss Patrik előtt adódott, aki kétszer is gólt szerezhetett volna rövid időn belül.Két kihasználatlanul maradt emberelőny után Galanisz szólóját védte Valent, majd a harmad utolsó cseréjében ismét centiken múlott az egyenlítés.

A harmadik játékrészben kevesebb helyzet alakult ki a kapuk előtt, inkább a küzdelem dominált a meccsen. Sok nagy ütközést láthattunk kisebb szóváltásokkal. A 46. percben négy a négy elleni játék alakult ki Mikyska és St.Pierre kiállítása nyomán, majd másodpercekkel azután, hogy kiegészültek a csapatok növelte előnyét a szlovák együttes. A büntetőpadról visszatérő Mikyska passzolt Bezuchhoz, akinek a lövése átjutott Rajnán (2-0). Ezt követően ismét áttevődött a játék Valent kapuja elé, sorra jöttek a miskolci helyzetek eredmény nélkül. A folyamatos játék miatt gyorsan pörögtek a percek. A hajrában Marcel Rodman kapuslehozatallal és időkéréssel is megpróbálkozott, de a gólszerzés nem sikerült, így a hazaiak otthon tartották a pontokat.

Tipsport Liga

25.forduló

2019. november 27. 18:00

HK Dukla Trenčín - DVTK Jegesmedvék 2-0 (1-0, 0-0, 1-0)

Trencsén, Pavol Demitra Stadion, 2.230 néző, játékvezetők: Jozef Tvrdon, Vladimir Goga, Lukas Kacej, Simon Synek 

HK Dukla Trenčín: Valent (Tomek) - Balán, Sládok, McCormack, Stacha, Starosta, Valach, Sádecky, Mikyska, Stach, Kovácik, Rajnoha, Bartovic, Alderson, Kajinek, Lapsánsky, Ferényi, Chromiak, Hecl, Bezúch, Sojcik 

DVTK Jegesmedvék: Rajna (Adorján) - Láda, Vandane, Harrison, Vas, Részegh - Ross, Vojtkó, Kiss P., St.Pierre, Rodman - Szirányi, Kiss D., Lövei, Galanisz, Miskolczi - Farkas, Vezetőedző: Marcel Rodman

(Forrás: www.dvtk.eu)