Hirdetmény 2019. július 23.
Helyi kötődés erősítése a fiatalok körében felhívás

A DIÓSGYŐRI HORIZONT Helyi Közösségi Stratégia keretében megjelent A „helyi kötődés erősítése a fiatalok körében” című helyi felhívás

 

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében pályázni lehet a közösségi szinten irányított helyi fejlesztések – angol elnevezésén Community-led local development (CLLD) – megvalósítására. A Diósgyőri Horizont Helyi Közösségi Fejlesztési Stratégiában megfogalmazott „A helyi kötődés erősítése a fiatalok körében” című helyi felhívás keretében 1–10 millió forint közötti vissza nem térítendő támogatást biztosít a pályázóknak a rendelkezésre álló forrás erejéig.

Miskolcon az elmúlt évtizedekben sikeresen bővült a minőségi munkahelyek száma, és hosszú évek után először stabilizálódott a lakosság összlétszáma. A pályázat célja a város népességmegtartó képességének további erősítése tehetséggondozó klubok kialakításával és programjaik támogatásával, a hátrányos helyzetű, valamint fogyatékos gyerekeket érintő oktatási-nevelési tevékenység segítésével.

A felhívásra Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata, a Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzatának többségi tulajdonában lévő gazdasági társaságok, a Magyarország területén alapított és miskolci székhellyel/telephellyel rendelkező közalapítványok, jogi személyiségű civil szervezetek és nonprofit gazdasági társaságok nyújthatnak be pályázatot.

Az összességében 35 millió forint forrásalapot kínáló felhívás európai uniós támogatással, a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg.

A felhívásról bővebb információt a www.diosgyorclld.hu oldalon találhat.

Hivatkozások