Élet a városban
Sport
Sport 2019. október 23.
Hazai derbit nyert a DVTK Jegesmedvék

 Tipsport Liga 15. fordulójában, október 22-én, kedden rendezték a bajnokság két magyar csapatának rangadóját, amit a DVTK Jegesmedvék nagyszerű második harmadbeli teljesítményének köszönhetően magabiztosan nyert meg. A megszerzett három ponttal Marcel Rodman csapata a tabella hetedik helyére lépett elő.

A két magyar csapat találkozóját a piros-fehérek kezdték jobban, Kiss Patrik és Ritó lövését védte Bálizs, majd a túloldalon Szigeti veszélyeztetett. A játék javarész a vendég harmadban folyt, aminek eredményeként megszületett az első kiállítás is, Fejes Nándor kapott kisbüntetést. Az első emberelőnyt rögtön sikerült is gólra váltani, David Rodman passza után után Galanisz lőtt kapura, a korong pedig átcsurgott Bálizson és a gólvonalon túlra jutott (1-0). Nem sokkal később a vendégek is kipróbálhatták emberelőnyös játékukat, kevesebb sikerrel. Egyenlő létszámban folytatódott a gyors, kombinatív hoki, sok kapuralövéssel. A 13. percben kiegyenlített az újbudai csapat, Strech kapott korongot a kapu előterében, közeli lövését pedig Adorján nem tudta hárítani (1-1). Két perccel később Nagy Krisztiánt ütközte le Miskolczi, aminek következtében mindkét játékosnak befejeződött a mérkőzés. Nagy Krisztiánt vérző sérüléssel szállították kórházba, Miskolczi pedig 5+20 perces büntetést kapott. Az öt perces előnyt nem tudta végig létszámfölényben játszani a vendég csapat, Sofron és Terbócs is a büntetőpadra ült ki.

A második játékrész Ritó helyzetével indult, majd Harrison lövésével folytatódott. Támadásban aktívabb maradt a miskolci csapat, idő kérdése volt, hogy mikor születik meg az újabb vezető találat. Ez végül a 26. percben következett be, amikor Részegh keresztpasszából Ritó volt eredményes, megszerezve szezonbeli első találatát (2-1). A folytatásban nem tudott kialakulni lendületes játék a kiállítások miatt, sorrendben Sofron, Ross, Carlisle és Harrison is kétperces büntetést kapott. Egyenlő létszámban ismét átkerült a játék a vendég harmadba, Vas János pedig egy gyönyörű lövéssel kétgólosra növelte az előnyt (3-1). Másfél perc múlva ismét egy szép találatot láthattunk, Nick Ross bombája talált utat a kapuba (4-1). A játék ezen részében egyértelműen dominált Marcel Rodman csapata, ami gólokban is megmutatkozott.

A harmadik harmadban is folytatták a gyors, kapuratörő hokit a csapatok, mindkét kapusnak akadt bőven dolga. Próbálta felpörgetni a játékát Majoross Gergely csapata, de a hazai védelem jól állt a lábán és Adorján Attila is remek napot fogott ki. A piros-fehérek okosan kontrollálták a játékot és pörgették a meccsből hátralévő másodperceket. Ennek következtében az eredmény már nem változott, a DVTK Jegesmedvék mindhárom pontot otthon tartotta, amivel a tabella hetedik helyére lépett elő.

Tipsport Liga

15.forduló

2019. október 22. 18:00

DVTK Jegesmedvék - MAC Újbuda 4-1 (1-1, 3-0, 0-0)

Miskolci Jégcsarnok, 1.410 néző, játékvezetők: Ondrej Kalina, Martin Korba, Andrej Bogdan, Martin Ordzovensky

DVTK Jegesmedvék: Adorján (Rajna) - Ross, Vojtkó, Beach, Vas, Részegh - Láda, Vandane, Rodman, Harrison, Beauvillier - Szirányi, Kiss D., Miskolczi, Galanisz, Magosi - Gőz, Lövei, Ritó, Farkas, Kiss P., Vezetőedző: Marcel Rodman

MAC Újbuda: Bálizs (Halász) - Garát, Carlisle, Klempa, Strech, Sofron, McNally, Macaulay, Orbán, Langkow, Bodó, Pozsgai, Fejes, Kreisz, Pitt, Terbócs, Bugár, Schlekmann, Pápa, Nagy, Szigeti, Vezetőedző: Majoross Gergely

Marcel Rodman: - Úgy gondolom, hogy jól kezdtük a meccset. Agresszívak akartunk lenni, ami sikerült is. Az első 10 percben jók voltunk, amig meg nem szereztük a vezetést. Ezután úgy tűnt, mintha megelégedtünk volna azzal, ahogy a játék folyik és az ellenfél átvette az irányítást. A második harmadban visszaküzdöttük magunkat és amint ismét betaláltunk könnyebb dolgunk lett. Magabiztosabbak lettünk és jobban kiviteleztük a játék apró elemeit. Nem követtünk el nagy hibákat, nem esett le a tempónk egészen a meccs végéig. Minden győzelemnek örülök, amit sikerül megszereznünk. Fontos volt, hogy ezt a meccset megnyerjük, hiszen egy derbiről beszélünk. Sajnos elvesztettünk néhány játékost. De ennek következtében pár olyan játékos lépett elő, akik eddig kevesebb játéklehetőséget kaptak. Ritó László remek meccset játszott, valamint Vojtkó, Láda és Kiss Patrik is jól játszott. Boldog vagyok, hogy több jégidőt kaptak és ezzel élni tudtak.

A forduló további eredményei

HC Kosice - HC Mikron Nové Zámky 2-3 h.u
HC07 Detva - HC'05 Banská Bystrica 1-5
HK Poprad  - HKM Zvolen 3-4
HK Nitra - HK Dukla Ingema Michalovce 6-2
HC Slovan Bratislava - MHk 32 Liptovský Mikuláš 3-2 b.u.

(Forrás: www.dvtk.eu)