Élet a városban
Sport
Sport 2019. szeptember 23.
Harmadszor is nyert itthon a DVTK Jegesmedvék

Harmadik hazai mérkőzését is megnyerte a DVTK Jegesmedvék a Tipsport Liga alapszakaszában. A vasárnap esti találkozó gól nélküli első harmada után menetrendszerint következett a kékvonalas Vandane gól, majd Kiss Patrik megszerezte szezonbeli első találatát, a pontlistát vezető Vas János pedig beállította a végeredményt. A három megszerzett ponttal a tabella harmadik helyére lépett elő Marcel Rodman csapata.

Ahogy Marcel Rodman a találkozó előtt tervezte, már az első cserétől kezdve magához ragadta az irányítást a DVTK Jegesmedvék. Részegh és Vandane helyzeteinél kellett először hárítania a vendég kapusnak, majd Beauvillier lövése is eltalálta a kaput. A 4. percben Burzik kiállítása miatt két perc hazai előny következett, ami alatt Magosi és Dudás járt a legközelebb a gólszerzéshez. Egyenlő létszámban is folytatódott a fölény, a játék javarészt a liptószentmiklósiak harmadában zajlott. Az első komolyabb vendég lehetőséget Ozolins alakította ki, de Rajna magabiztosan hárított. A harmad utolsó perceiben kiegyenlítődött a játék képe, a 20. percben pedig Galanisz kiállítását jegyezhettük fel. A harmadról sokat elárult, hogy a kapuralövések aránya 14-6 volt.

A záró harmad egy kihasználatlan hazai emberelőnnyel indult, de egyenlő létszámban sem változott a játék képe, a korong legtöbbször Zalivin kapuja előtt tartózkodott. Negyed órával a végső dudaszó előtt a kiállítások vették át a főszerepet, sorrendben Ross, Piatka, Dudás és Huna ült ki a büntetőpadra. Utóbbi kiállításánál már a gól sem maradt el. Egy szépen kijátszott akció végén a pontlistát vezető Vas János váltotta gólra Részegh átadását (3-0). A hátralévő időben kétszer is próbálkozhatott a vendég csapat Rajna shutoutjának elrontásával, de az eredmény már nem változott, magabiztos győzelmet aratott hazai jégen a DVTK Jegesmedvék. 

Tipsport Liga

5.forduló

2019. szeptember 22. 17:30

DVTK Jegesmedvék - MHK 32 Liptovský Mikulaš 3-0 (0-0, 2-0, 1-0)

Miskolci Jégcsarnok, 1.091 néző, játékvezetők: Martin Korba, Robert Mullner, Juraj Konc, Martin Smrek

DVTK Jegesmedvék: Rajna (Adorján) - Ross, Dudás, Rodman, Részegh, Vas - Gőz, Vandane, Beach, Galanisz, Magosi - Kiss D, Láda, Miskolczi, Harrison, Beauvillier - Vojtkó, Farkas, Ritó, Kiss P., Vezetőedző: Marcel Rodman

MHK 32 Liptovský Mikulaš: Zalivin - Kurali, Stehlik, Kriska, Ozolins, Lavrovs, Cebák, Smutny, Piatka, Osko, Sukel, Droppa, Petran, Ru.,Huna, Ro.Huna, Nechaj, Nemec, Burzik, Kalousek, Uhrik, Listiak Vezetőedző: Anton Tomko

Marcel Rodman: A végeredménnyel abszolút elégedett vagyok. Sokat birtokoltuk a korongot, de néha túljátszottuk a helyzeteket, egy passzal többet adtunk, mint kellett volna. Ha egyszerűbben játszottunk volna, nagyobb különbség is kialakulhatott volna. A speciális egységeink jól működtek és néhányan egyénileg is kiemelkedőt nyújtottak, mint például Rajna Miklós. Kontroll alatt tartottuk a meccset, de a jövőben egyszerűbben kell játszanunk és fegyelmezettebbnek kell lennünk, nem szabad felesleges kiállításokkal meccsbe hoznunk az ellenfelet. Ezeknek az apró hibáknak a kiküszöbölése egy hosszú folyamat, a mai meccsből is sokat tanultunk. Gratulálok a csapatomnak a három pont megszerzéséért.

(Forrrás: www.dvtk.eu)