Élet a városban
Sport
Sport 2018. december 28.
Győzelem a listavezető Kassa ellen!

A Tipsport Liga december 28-i, pénteki  játéknapján a listavezető HC Košice együttesét fogadta a DVTK Jegesmedvék felnőtt férfi jégkorongcsapata. A népkerti sportcsarnokban gólgazdag mérkőzésen, telt ház előtt győzték le a miskolciak a nagy rivális kassaikat, így már nincs olyan csapat a ligában, mely ellen ne nyert volna Glen Hanlon gárdája. 

 

   Tömött lelátók előtt kezdték meg a mérkőzést a csapatok, a hazai kapuban pedig ismét Adorján kapott lehetőséget, ugyanis Vay Ádám kisebb hátsérüléssel bajlódik. Már az első perctől kezdve magához ragadta a kezdeményezést a miskolci csapat, Kulmala nevéhez fűződött az első helyzet, majd fél perccel később a vezető gól is megszületett Galanisz nagyszerű egyéni megmozdulása után. A csatár az alapvonalról tört be a Habal kapuja elé és közelről a felső sarokba lőtte a korongot (1-0). A következő lehetőségig a 7. percig kellett várni, amikor Magosi lövését védte bravúrral a kassai kapus, az ellentámadásnál pedig három vendég csatár vezette a korongot egy védőre, de kapuralövésig nem sikerült eljutniuk. Három perccel később folytatódott a hazai lehetőségek sora, Harrison lövését védte a lepkés kesztyűjével Habal, majd ugyanebben a cserében Magosit akasztotta Ladislav Nagy, így következhetett a találkozó első emberelőnye. A létszámfölény igazi tüzijátékot hozott, 6 lövés is eltalálta Habal kapuját és egy kísérlet a kapuvason csattant, de ennek ellenére sem sikerült növelni az előnyt. Megkezdődött a harmad utolsó perce, amikor Harrison kapott két perces büntetést, az emberelőnyt pedig 31 másodperc alatt gólra váltotta a listavezető. Pulli kékvonalról eleresztett lövésébe Gabriel Spilár ért bele a kapu előtt, a korong pedig Adorján mellett a kapuba pattant (1-1). A harmad utolsó eseményeként Jakub Suját küldték a büntetőpadra a játékvezetők.

   A második harmad így egy áthúzódó emberelőnnyel indult, majd 15 másodperc után Brophey kapott 2+2 perces büntetést magas bottal való játékért, így kettős létszámfölényben támadhatott a vezetés megszerzéséért Glen Hanlon csapata. Kereken egy perc telt el a játékrészből, amikor Milam lekészítése után Rasmus Kulmala kapásból óriási gólt lőtt a kassai kapu jobb oldalába (2-1). A gól után maradt a szimpla emberelőny és bár Magosi és Pance előtt is adódott lehetőség, újabb gól nem született. Ezt követően magasabb fordulatszámon kezdett el játszani a kassai együttes és ez a helyzetek számában is megmutatkozott. A nyomás a 33. percben érett góllá és Hričina találatával egyenlített a listavezető. Egy hosszú csere végén a hazai védőknek nem sikerült kiemelni a korongot a harmadból, ami így Dudáš elé került, a hátvéd lövésébe Hričina ért bele, ami így Adorján kapujába került (2-2). Bő két perccel a játékrész vége előtt Klíma ütője találta el Galanisz arcát, majd 16 másodperc múlva Brophey is a büntetőpadra ült, így újabb hazai kettős emberelőny következhetett. A korongbedobás után Magosihoz került a játékszer, a csapatkapitány pedig ritkán látható okos megoldással az alapvonal mögül ráütötte a korongot Habalra, ami így a kapuba pattant (3-2). A találattal csak az egyik kiállítás ért véget, így öt a négy ellen folytatták a csapatok és egy perc játék után újra Habal kapujába került a korong, amikor Loiseau okos centerezésébe Somogyi ért bele a kapu előterében (4-2).

   A záró játékrész első percei nem hoztak helyzetet, azonban a 44. percben Loiseau és Harrison támadott egy védő ellenében, az akció végén Loiseau lövését védte Habal. Két cserével később egy gólra zárkózott a szlovák csapat, Dudáš kékvonali lövésébe Netik ért bele a levegőben, így pedig Adorján tehetetlen volt az iránytváltó koronggal szemben (4-3). Három perc múlva Tomás Slovák kiállítása miatt létszám hátrányba került a hazai csapat, ami során Galanisz lépett ki a védők között és szólója végén fonákkal eltette a korongot Habal mellett, így megszerezte saját maga második, csapata ötödik találatát (5-3). A hátralévő szűk 13 percben folyamatos játék alakult ki, kevés játékmegszakítással, így a kassai rohamok ellenére gyorsan pörögtek a másodpercek. Jól működött a hazai védelem, kevés igazán nagy helyzet alakult ki Adorján kapujánál, de fél perccel a vége előtt sikerült egy gólosra csökkenteni a hátrányt a vendégeknek, Galamboš nagy erővel lőtt a kapuba (5-4). Habal helyett mezőnyjátékos érkezett az egyenlítés reményében, de már nem változott az eredmény, így már nincs olyan csapat a Tipsport Ligában, akit a szezon során legalább egyszer ne győzött volna le a DVTK Jegesmedvék.

DVTK Jegesmedvék - HC Košice 5-4 (1-1 3-1, 1-2)

Miskolci Jégcsarnok, 1.990 néző, játékvezetők: Tomáš Orolin, Vladimír Snášel, Andrej Bogdaň, Martin Jobbágy

DVTK Jegesmedvék: Adorján (Vay) - Crawford, Kiss, Szirányi, Slovák, Gőz, Milam, Láda, Pance, Vas, Kulmala, Harrison, Magosi, Loiseau, Somogyi, Miskolczi, Galanisz, Ritó, Hajós, Vojtkó, Vezetőedző: Glen Hanlon

HC Košice: Habal (Skorvánek) - McDowell, Dudáš, Pretnar, Pulli, Čízek, Cibák, Klíma, Michalčin, Brophey, Nagy, Kafka, Haščak, Netík, Suja, Spilar, Vrábel, Lušňák Šedivy, Žitny, Galamboš, Hričina Vezetőedző: Roman Šimíček

Strenk Hunor: Jól működött az emberelőnyös és az emberhátrányos játékunk is, háromszor előnyben, egyszer hátrányban találtunk a kapuba. Amikor az ellenfelünk közel került hozzánk mindig tudtunk reagálni és visszavettük a vezetést. Sikerünk mérföldkő a miskolci jégkorong életében, hiszen tétmeccsen először győztük le a HC Košice együttesét.

Roman Simícek: Fegyelmezetlenek voltunk az egész mérkőzés során, sok kiállítást szedtünk össze. Kétszer is kettős emberhátrányba kerültünk, így nem lehet nyerni egy olyan csapat ellen, mint a DVTK Jegesmedvék. Hangsúlyozom, a fegyelmezetlenségünk miatt kaptunk ma ki.

 (Forrás: www.dvtk.eu)