Élet a városban
Sport
Sport 2020. szeptember 22.
Győzelem a férfi röplabda Magyar Kupa selejtezőjének 1. fordulójában

A MEAFC-Miskolc NBI-es férfi röplabda csapata szeptember 21-én, hétfőn estehazai környezetben is bemutatkozott. A Magyar Kupa selejtezőjének első mérkőzésén a Sümegi RE együttese vendégeskedett a Miskolci Egyetem Körcsarnokában, ahol hazai győzelemnek örülhetett a közönség.

Az első felvonásban végig a MEAFC akarata érvényesült. Surányi remek nyitásainak köszönhetően sikerült ellépni a sümegi csapattól. Ennek köszönhetően az első szettet magabiztosan nyerték a házigazdák. (25:19)

A második felvonásban már kiegyenlítettebb volt a két gárda küzdelme. A nézők izgalmas labdameneteket láthattak, szép megoldásokkal és támadásokkal. A szett végjátékára a csapatok fej-fej mellett fordultak rá. Ekkor a miskolciakat irányító Bagó László Orosz helyett Molnárt küldte pályára, valamint Pallós helyett Barócsit. A felek ezt követően sem tudtak egymástól ellépni, hol az egyik, hol a másik vezetett egy ponttal. Végül vendéglátók, remek center játékuknak köszönhetően (Kozsla és Kiss) örülhettek, szoros csatában nyerték ezt a szettet is. (27:25)

A harmadik etapban a csapatok ismét nagy csatát vívtak egymással. Azonban ebben a felvonásban a végjátékra a Sümeg jobban összeállt és így meg is nyerték azt a játékrészt. (25:27)

A negyedik szettben a vendégcsapat ragadta magához az előnyt és játszott magabiztosan. A MEAFC-Miskolc játékosai nem adták fel, sikerült egyenlíteniük, majd átvették a vezetést is. A megszerzett előnyt a játékrész végig már nem adták ki kezükből, amit szett- és mérkőzés győzelmet hozott. (25:23)

Magyar Kupa selejtező 1. mérkőzés:

MEAFC–Miskolc – Sümegi RE 3:1

MEAFC-Miskolc: Pallós, Surányi, Kozsla, Kiss, Orosz, Kovács, Csere: Szántai (liberó), Molnár, Busák, Varga, Karóczi, Kapusi, Kormos, Barócsi. Vezetőedző: Bagó László

Bagó László: - Nagyon jól kezdtük a mérkőzést, aztán a következő szettekben fokozatosan húztuk magunkra az ellenfelet. Szerencsére a szívünk a helyén volt. Örülök, hogy pontveszteség nélkül hoztuk le a meccset!

!!!Fontos információ, hogy a szeptember 25-i, Kistext elleni hazai bajnoki mérkőzés elmarad! A budapesti csapatnál sajnálatos módon két játékos is megfertőződött a koronavírussal. A találkozót  egy későbbi időpontban rendezik meg.

A halasztásból adódóan a Magyar-kupa mérkőzés visszavágóját szeptember 25-én, pénteken, előreláthatólag 19 órától rendezik meg Sümegen. Ezt a mérkőzést is közvetítik a YouTube-on található MEAFC TV-n keresztül.

(Forrás: www.meafc.hu)

Fotók: Orosz Péter