Élet a városban
Sport
Sport 2019. április 20.
Győrben a döntőért csatázik az Aluinvent DVTK

A női kosárlabda  NB I-ben érdekelt Aluinvent DVTK április 20-án, szombaton, 17 órától a bajnoki rájátszás elődöntőjének második mérkőzésén Győrben lép pályára. Mivel Cziczás László tanítványai az első, hazai összecsapást megnyerték, újabb sikerükkel kiharcolhatják a finálét.

A Győr csapata a 2018/19-es szezon alapszakaszában tizenkét győzelem mellett tíz vereséget gyűjtött be, ezzel a hatodik helyet szerezte meg. A vártnál gyengébb szereplés november elején az addigi vezetőedző, Sandro Orlando állásába került. Milos Pavlović együttese a rájátszás negyeddöntőjében 2-1-es összesítéssel verte ki a Szekszárdot. A gárda tagjai közül a görög Artemis Spanou a legjobb pontdobó, aki kereken 14 pontot átlagolt az eddigi mérkőzéseken.

A zöld-fehérek kerete papíron talán a legerősebb a soproniaké után. Az amerikai Alexis Browntól márciusban megvált a klub, így három légiós igyekszik húzni a csapat szekerét. Az amerikai Reshanda Jacqueta Gray centerként 13 pontot és 9,33 lepattanót átlagol a magyar bajnokságban. Artemis Spanou, a legutóbbi Európa-bajnokságon negyedik helyezett görög válogatott alapembere 4-es poszton segíti a győri csapatot. A fiatalabbak közé tartozó Sanja Mandić az előző két szezonját a PEAC-ban töltötte, míg az ideit Torunban kezdte, és januárban igazolt a Kisalföldre. A keretben négy olyan játékosa is van, akiket a diósgyőri szurkolók is jól ismernek, hiszen Czank Tímea, Szabó Petra több évig, míg Nagy Dóra és Raksányi Krisztina az elmúlt szezonban szolgálta a DVTK-t. A felsoroltak mellett a már magyar útlevéllel is rendelkező Európa-bajnok szerb Krnjić Sara számít húzóembernek, de Varga Zsófia és Török Ágnes is magyar válogatottnak mondhatja magát.

A 2018/19-es bajnokság alapszakaszának első körében november 4-én Győrött öt pontos DVTK-siker született. A visszavágón február 9-én még jobban meg kellett izzadniuk a sikerért Cziczás László tanítványainak, hiszen akkor csak hosszabbítás után tudták kicsikarni a nagyon fontos győzelmet. 

Kosárlabda NB I. A-csoport, elődöntő, 2. mérkőzés

2019. április 20., szombat
17:00 CMB Cargo-Uni Győr - Aluinvent DVTK

Játékvezetők: Kapitány Gellért, Tőzsér Dénes Kelemen, Tóth Cecília.

Helyszín: Egyetemi Csarnok9026 Győr, Egyetem tér 1.

(Forrás: www.dvtk.eu)