Élet a városban
Sport
Sport 2020. május 09.
Glen Hanlon távozott a DVTK Jegesmedvéktől

Új vezetőedzővel fogja megkezdeni a következő szezont a DVTK Jegesmedvék férfi jégkorong csapata, ugyanis Glen Hanlon távozik a klubtól. A 63 esztendős kanadai szakember május 8-án, péntektől a német élvonalbeli Krefeld Pinguine csapatánál folytatja edzői karrierjét.

A rutinos kanadai edző a 2018/2019-es szezon előtt vette át a DVTK Jegesmedvék irányítását. A kezdeti nehézségek után sorra jöttek a remek győzelmek is, az első Tipsport Ligábában töltött szezon alatt a nyolcadik helyen zárt a csapat az alapszakaszban, majd a playoff kvalifikációs köre jelentette a végállomást. Az NHL-t is megjárt 63 éves tréner a szezon végén jelezte, hogy nem tudja vállalni a folytatást és hazatért családjához Kanadába, de 2020 januárjában visszatért Miskolcra, ahol  a szezon végéig szóló szerződést írt alá. A piros-fehérek ezúttal is nagy harcban voltak a rájátszást jelentő pozíciókért, a középszakaszban hét mérkőzésből ötöt sikerült is megnyerni, azonban a járványhelyzet miatt a bajnokság idő előtt befejeződött.   A koronavírus-járvány miatt idő előtt félbeszakadt Tipsport Ligában nyolcadikként zártak a Jegesmedvék, a klub pedig a bizonytalan helyzet miatt a szlovák pontvadászat mellett a magyar bázisú Erste Ligába is benyújtotta nevezését a következő idényre. Ennek viszont új trénerrel vág neki a DVTK, Hanlon ugyanis a német élvonalban (DEL) szereplő Krefeld Pinguine együttesét irányítja majd.

Nagy Ádám, a miskolciak általános igazgatója az MTI-nek elmondta: Hanlon szeretett volna maradni, nyitott volt a folytatásra, ám a bizonytalan helyzet miatt döntött úgy, hogy távozik, ráadásul Európa egyik nagyon komoly bajnokságába. „Az edzőkérdéssel majd később foglalkozunk, szeretnénk tisztábban látni, mit hoz a jövő számunkra” – tette hozzá az általános igazgató.

(Forrás: www.dvtk.eu/www.nemzetisport.hu)