Városinformáció 2022. március 18.
Folyamatos a tavaszi nagytakarítás

Az enyhe tavaszi időjárás lehetővé tette a Miskolc Holding tagvállalataként működő Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. számára, hogy a tavaszi nagytakarítást a megszokottól hamarabb, már február végétől megkezdhesse. Az elmúlt hetekben a társaság seprőgépe éjszakánként járta az utakat és immár két műszakban végzi a pormentesítést. A téli síkosságmentesítés során kiszórt és az utak szélén összegyűlt szóróanyag felseprését, vagyis a saralást folyamatosan végzik az önkormányzati kezelésben lévő fő közlekedési utakon, autóbuszvonalakon és gyűjtő-mellékutcákon.

Az utak takarítását eddig az északi tehermentesítőn, a Győri kapuban, a Vasgyár és Vologda városrészekben, valamint a Kiss Ernő, Andrássy, Árpád és Kiss tábornok utcákon végeztük el – ismertette Figeczki Gellért, a Városgazda köztisztasági csoportvezetője. A következő napokban a Szervezet utcán, az Észak-Kilián, Kilián-dél, Berekalja és Pereces városrészeken találkozhatnak az utakon közlekedők a Városgazda munkatársaival.

Tovább folytatódnak városszerte a hétvégi növénygondozási munkák is. Március 19-én, szombaton 6 és 14 óra között a Csabai kapuban várható forgalomtechnikai gallyazás.

Az esti úttakarítás zajhatásai miatt a lakosság megértését, a forgalomkorlátozás idejére pedig a járművezetők fokozott odafigyelését kéri a Városgazda.