Élet a városban
Sport
Sport 2019. február 20.
Fölényes Miskolci Egyetem-siker a fővárosban

A Magyar Egyetemi, Főiskolai Bajnokság (MEFOB) férfi kosárlabda küzdelemsorozatának keretében február 19-én, kedden a fővárosban vendégeskedett a Miskolci Egyetem gárdája. A címvédő együttes "kiütéses" győzelmet aratott a találkozón, melyen 61 lepattanót és 29 gólpasszt szorgoskodtak össze a miskolciak.

NKE SE – Miskolci Egyetem 39-112 (9-31, 9-34, 8-23, 13-24)

Budapest, Ludovika Aréna

Vezette: Nagy Viktor, Gyurka Tamás.

NKE SE: Marton, Polgári (13/9), Tasnádi (3), Obermann (5), Kalo (4). Csere: Mészáros (10), Forgács (4), Laczó. Edző: Szekeres Dávid.

Miskolci Egyetem: Tóth (11), Szanyi (21/9), Gonda (5/3), Kopasz (13/9), Lippai (30). Csere: Orliczki B. (23), Hartman (9/3), Orliczki Már.  Vezetőedző: Drahos Gábor.

A tabellán elfoglalt pozícióknak megfelelő végeredmény született a találkozón, a miskolciak szinte percek alatt eldöntötték a mérkőzést. Szanyi egy félidő alatt dobott 21 pontjával, valamint a 23 pontja mellé 22 lepattanót begyűjtő Orliczki B. és a 30 egységig jutó Lippai fajsúlyos palánk alatti játékával nem tudott mit kezdeni a szimpatikusan küzdő házigazda. A második félidőre kicsit leült ugyan a játék, ám a nagyobb arányú vendég győzelmet nem vehette el senki sem a címvédő borsodiaktól (39-112).

Drahos Gábor, vezetőedző: - Jó érzés volt visszatérni a Ludovika Arénába, hiszen tavaly májusban itt lettünk bajnokok. A mérkőzésen helyenként majdnem olyan bíztatóan muzsikáltunk, mint idefelé a buszban a Retro Rádió. Az is kiderült, hogy Szanyi Robi dobóteljesítményére kiváló hatással van a Hungry Eyes című sláger, ami a jövőre nézve akár még fontos is lehet. Gratulálok a fiúknak a győzelemhez!

Folytatás február 25-én, hétfőn a Körcsarnokban, a Testnevelési Egyetem elleni rangadón.