Élet a városban
Sport
Sport 2018. december 17.
Foghíjas kerettel is harcol a MEAFC-Miskolc

A férfi kosárlabda NB I/B Piros csoportjának december 16.-i,  12. fordulójában Nyíregyházán vendégeskedett a MEAFC-Miskolc. Drahos Gábor sérülés, betegség miatt alaposan foghíjas csapatának játékosai végig harcolták a találkozót, ám a rutinosabb, saját pályájukon eddig veretlen házigazdák ezúttal is otthon tartották a bajnoki pontokat.

Foghíjas kerettel sem engedtük kibontakozni a nyírségieket!

Nyíregyháza Blue Sharks – MEAFC-Miskolc 75-52 (21-16, 21-13, 14-10, 19-13)

Vezette: Válé Flórián, Horváth Csongor, Gaál István.

MEAFC: Orliczki Már. (4), Tóth (11/3), Kopasz (2), Béres (6), Lippai (22). Csere: Orliczki Mátyás (3), Homoki (3), Szepesi (1), Takács Zs., Szőke, Hartman. Edző: Drahos Gábor.

Nyíregyháza: Bus (6), Fazekas (9), Bazsó (12/6), Locke (2), Tóth (18). Csere: Czura (11/3), Mokánszki (9/3), Sitku (5/3), Oláh (3/3), Czinger. Edző: Siska János.

A vendégek bő kerete a Kórház a város szélén című, egykori csehszlovák televíziós filmsorozat szereplőválogatására hasonlított, hiszen a kispad felét a sérült játékosok foglalták el. Takács, Prophet, Galló, Szanyi és Orliczki Bence is csak kívülről figyelhette az amerikai légióssal és a korábban A csoportban edződött játékosokkal megerősített, ez idáig saját csarnokában veretlen Nyíregyháza elleni találkozót.

A vendégek az első negyedben elsősorban Lippai kiváló palánk alatti játékával igyekeztek tartani a lépést a magassági és fizikai fölényben lévő hazaiakkal, akik minden labdaeladást és kihagyott dobást gyorsindításból szerzett könnyű kosarakkal büntettek. (21-16).

A második negyed első felében is felváltva estek a kosarak, a nagyot küzdő vendégcsapat továbbra is látótávolságon belül tartotta az ellent. Egy Kopasz elleni szabálytalanságot követő kisebb kakaskodás eredményeként a vendégek játékosa megkapta második sportszerűtlen hibáját. A miskolci játékosnak egyrészt el kellett hagynia a pályát, másrészt még nehezebb helyzetbe sodorta létszám problémákkal küzdő csapatát. Néhány gyors egymásutánban elkövetett rutintalan hiba eredményeképp távolodott a házigazda, majd Bazsó utolsó másodpercben elsüllyesztett triplájával a negyed végére 10 pont fölé nőtt különbség. (42-29).

A második félidőt is harcosan kezdték a vendégek, folyamatos koncentrációra és férfiasan kemény küzdelemre késztetve a hazaiakat. Minden labdáért, minden kosárért meg kellett harcolnia mind a két oldalnak, ennek eredménye egy kosárszegény harmadik negyed lett, ahol érdemben nem változott a két csapat közti különbség. (56-39)

Az utolsó játékrészre a rövidebb rotációból eredően már fáradtabban érkeztek a miskolci kulcsemberek. Tóth, Lippai és Béres gyakorlatilag a teljes meccsen végig hajtva igyekezett utat mutatni a pályára lépő legfiatalabb miskolciaknak is, azonban a rutintalanságból eredő hibákat ekkor is kíméletlenül büntette Czura vezetésével a Nyíregyháza. A végére 20 pont fölé nőtt a két csapat közti különbség, amire csak szépségtapasz volt Tóth és a vendégek első és egyetlen triplája (75-52).

A jelenlévő miskolci csapat küzdeni tudásból jól vizsgázott, azonban a mai mérkőzés során érvényesült a két aktuális keret közötti különbség.

A 2018-as évet és egyben a bajnokság első körét a MEAFC-Miskolc gárdája december 22-én, szombaton a Nagykőrösi Sólymok otthonában zárja.

Drahos Gábor, vezetőedző: Gratulálok a játékosaimnak. Végig teljes koncentrációra késztettük a sokkal erősebbel kerettel rendelkező hazaiakat. Úgy hiszem, hogy jelen helyzetben és felállásban sokkal többet nem lehetett ebből a mérkőzésből kihozni. Szeretném kiemelni kadett, junior és U-20-as játékosaimat is, mert olyan elszántsággal és alázattal léptek pályára, ahogy ez a bajnoki osztály ezt megkívánja. Nagykőrösön zárjuk az évet, ahol igyekszünk mindent megtenni a győzelemért.

(www.meafc.hu)