Élet a városban
Sport
Sport 2019. január 26.
Féltucat a Zsolnának

Gólgazdag mérkőzésen, kétgólos hátrányból fordítva győzte le az MsHK Žilinát Glen Hanlon együttese. A január 25-i péntek esti mérkőzésen Žiga Pance duplázni tudott, rajta kívül pedig Magosi, Somogyi, Loiseau és Harrison talált a zsolnai kapuba.

A mérkőzés első percdeit megnyomta Glen Hanlon csapata és közel másfél percig beszorította ellenfelét a harmadába, sőt Crawford a kapuvasat is eltalálta. Ezt követően némileg váratlanul mégis a zsolnaiak szerezték meg az első gólt. Surovka a palánk mellől tette a korongot a kapu elé, ahol Milý érkezett és a hálóba lőtt (0-1). Hat perc múlva megduplázta előnyét a zöld mezben játszó vendég csapat, amikor egy korongbedobás után Beránek, Bagin és Hvila volt a korong útja, utóbbi pedig kapásból a kapu jobb oldalába lőtt (0-2). A második gól után újra nagy nyomás alá került a zsolnai kapu, sorra érkeztek a hazai lövések. Az agresszív letámadás eredményeként folyamatosan a vendégek harmadában járt a korong, a 17. percben pedig a gól is összejött. Kulmala tört kapura, majd Pance elé került a korong, a szlovén csatár pedig fordulásból lőtt Fučik kapujába (1-2). Másfél perc múlva következett a mérkőzés első kiállítása, Jankovič ült ki a büntetőpadra, majd Piegl ütött rá ellenfele kezére, így ő is a kiállítás sorsára jutott

A második harmadot öt a háromban kezdték a csapatok, és 38 másodperc alatt meg is született az egyenlítő találat. Nagyszerű korongjáratás után Magosi talált közelről a kapuba (2-2). A találat pillanatában Jankovič már a jégen tartózkodott, így a góllal kiegészült a zsolnai csapat. Egy perccel később újabb kiállítás következett, Emil Bagint küldték a büntetőpadra a játékvezetők, az emberelőnyt pedig ismét sikerült gólra váltani. Crawford kékvonali lövése egy védőről Somogyi elé pattant, aki fonákkal az üresen maradt kapuba lőtt (3-2). Ezt követően egy zsolnai kettős emberelőnnyel folytatódott a mérkőzés, de jól működött a miskolci védelem, ezért komolyabb helyzetet nem alakult ki Vay kapujánál. Nem úgy, mint a túloldalon, amikor a büntetőpadról visszatérő Magosi szólója maradt ki. A 37. percben újabb remek gólt láthattunk, amikor Láda pontos keresztpasszából Pance lőtt éles szögből a hosszúba (4-2). Nem sokáig volt két gól a különbség, a korongbedobás után 26 másodperccel Richard Jenčik lőtt Vay kapujának jobb oldalába (4-3). A gól után Harrison és Huna akaszkodott össze, a játékvezetők pedig páros kiállítást ítéltek.

A záró játékrész második percében Podešva magas bottal való játékért 2+2 perces büntetést kapott, ebből a másodikat pedig sikerült is gólra váltani. Magosi okos centerezése után Loiseau-nak már csak az üresen maradt kapuba kellett továbbítania (5-3). A 49. percben újra szorossá tette a mérkőzést a vendég csapat, Dubeň kékvonalról eleresztett lövése Vay válla fölött a kapuba jutott (5-4). Támadásban mindkét csapat aktív maradt, vendég részről Huževka és Podešva hagyott ki helyzetet, hazai oldalról pedig Kulmala találta telibe a kapuvasat. Az mérkőzés hajrájában mindent megtett az egyenlítésért Stanislav Škorvánek csapata, akik az utolsó percben kapusukat is lehozták. A találkozó utolsó gólja mégis Harrison nevéhez fűződött, a kanadai csatár az üresen maradt kapuba lőtt, beállítva ezzel a végeredményt (6-4).

Tipsport Liga

46. forduló

2019. január 25. 18:30

DVTK Jegesmedvék - MsHK Žilina 6-4 (1-2, 3-1, 2-1,)

Miskolci Jégcsarnok, 1.045 néző, játékvezetők: Ondrej Kalina, Martin Korba, Rastislav Gajan, Martin Smrek

DVTK Jegesmedvék: Vay (Adorján) - Crawford, Kiss, Szirányi, Láda, Milam, Gőz, Vojtkó, Kulmala, Vas, Pance, Magosi, Harrison, Loiseau, Somogyi, Galanisz, Miskolczi, Vezetőedző: Glen Hanlon

MsHK Žilina: Fučik (Mikolaš) - Kučny, Matejka, Bagin, Jankovič, Piegl, Dubeň, Mendrej, Dlugoš, Jenčik, Huževka, Ru. Huna, Podešva, Beránek, Hvila, Balej, Milý, Surovka, Rehák, Ondruš, Hrazdíra, Vezetőedző: Stanislav Škorvánek

Glen Hanlon: - Fontos három pontot szereztünk a mai nap. Igazi csapatként küzdöttünk és örülök neki, hogy az emberelőnyös és az emberhátrányos játékunk is jól működött.

Stanislav Škorvánek: -  Úgy gondolom, hogy egyenlő létszámban mi voltunk a jobb csapat, de a sok kiállítás miatt nem tudtunk megnyerni a találkozót.

(Forrás: www.dvtk.eu)