Közérdekű 2020. december 21. • Lejárt
Felhívás társadalmi véleményezésre, a város Fenntartható Energia- és Klíma Akciótervének, (röviden SECAP), valamint Klímastratégiájának tervezetével kapcsolatban

Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata Örömmel tájékoztatja Önöket, hogy elkészült a város Fenntartható Energia- és Klíma Akciótervének, (röviden SECAP), valamint Klímastratégiájának tervezete.

Az éghajlatváltozás korunk egyik legnagyobb globális kihívása. Egy olyan változás, ami közvetlen vagy közvetett módon minden társadalom és minden egyén életére jelentős hatással lehet. Az ebből fakadó nehézségek leküzdése érdekében, a probléma megelőzésére és a már elkerülhetetlen hatásokhoz való alkalmazkodásra egyaránt szükség van. A tervdokumentumok célja, hogy Miskolc az energiahatékonyság növelése, illetve a környezet és az éghajlat védelme érdekében szakmailag megalapozott, jól összehangolt cselekvési tervet tudjon megvalósítani. 

A SECAP elemzi a település energia felhasználását, tartalmazza a város klímakockázati és érzékenységi elemzését és javaslatokat fogalmaz meg a klímaváltozás hatásait mérséklő intézkedésekre, bemutatva azok költségét és finanszírozási lehetőségeit. Továbbá javaslatot tesz a megvalósulást garantáló önkormányzati intézkedésekre és eszközökre.

Miskolc MJV Klímastratégiájának célja, hogy feltárja azokat a hatásokat, amelyek a klímaváltozás következményeként felléphetnek az egyes szektorokban és ezek elhárítására reális, megvalósítható célokat és intézkedéseket állítson fel. A stratégiában tárgyalt főbb témák: az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentésének lehetőségei, a tapasztalható hatásokhoz való alkalmazkodás és a várhatókra való felkészülés módja, valamint a társadalom szemléletformálása.

Tisztelettel kérjük és bíztatjuk a téma iránt érdeklődőket, hogy véleményezzék a tervezett Fenntartható Energia- és Klíma Akciótervet, valamint a Klímastratégiát. Kérjük, hogy gondolataik, javaslataik megfogalmazásával járuljanak hozzá a tervdokumentumok komplexitásához.

Észrevételeiket 2021.január 21-ig várjuk a reszvetel@miskolc.hu e-mail címre.

 

Csatolmányok