Élet a városban
Sport
Sport 2019. november 01.
Feczkó Tamás: Együtt vagyunk, győzni fogunk!

A bajnokságban és a Magyar Kupában aratott két győzelmet követően az újabb sikerért lép pályára a DVTK, november 2-án,  szombaton 17 órától, hazai pályán a Kisvárda ellen az OTP Bank Liga 11. fordulójában.

Hétvégén a jól rajtoló Kisvárda látogat Diósgyőrbe, ebben a bajnokságban 13 pontot gyűjtöttek. Legutóbb a PAFC ellen hazai pályán viszont vereséget szenvedtek.

- A Kisvárda egy agresszív, párharcokat kereső csapat, ezért előre jelzem, nem ez lesz a leglátványosabb mérkőzésünk az ősz során - mondta Feczkó Tamás, a diósgyőriek vezetőedzője. -  A támadósorban kivételes képességű labdarúgókkal rendelkeznek, nem véletlenül állnak a tabella 5. helyén. Az egyik legnehezebb mérkőzésre számítok, azonban nem kérdéses, hogy számunkra csak a győzelem az elfogadható.

A DVSC ellen jól játszott a DVTK, azonban a hazaiak szinte két helyzetből szerzett két góllal győztek. Pakson viszont két lőtt góllal - először Feczkó Tamás irányítása alatt - győzött a DVTK, a dabasi kupameccsen pedig a számtalan helyzetből hármat sikerült gólra váltani.

- Szeretnénk továbbvinni az elmúlt hetekben látott, és még mindig javuló formánkat sok helyzetkialakítással - vázolta a sportszakember. - A legideálisabb természetesen az lenne, ha minden helyzetünket értékesítenénk, mert a szervezett kisvárdai védelem ellen nem számítok sok lehetőségre. A mi védekezésünk is egyre jobban összeáll, ezért nagyon fontos lesz, hogy ki szerzi az első gólt. 

A találkozóra jól fogynak a belépőjegyek, és biztosan igazi futballhangulatban kezdődik a mérkőzés, mert a szervezett szurkolói csoportok bejelentették, visszatérnek a lelátóra.

- Amikor Diósgyőrbe érkeztem, akkor arról beszéltem, hogy 3-4 négy játékossal szeretném megerősíteni a csapatot. Hárman már megérkeztek, de a legfontosabb láncszem most kapcsolódik be, hiszen visszatérnek az ultrák a stadionba, és velük együtt lesz teljes a csapat. Elmondhatatlanul örülünk a 12. játékos visszatérésének, nagyon vártuk már ezt a pillanatot. A szurkolás nagy lökést ad a teljesítményünknek, ugyanazt tudom mondani, ami az indulóban is felcsendül: együtt vagyunk, győzni fogunk! - zárta Feczkó Tamás.

A másik kispad

A bajnokságot Miruta László irányításával kezdte el a Kisvárda, akivel a 8. forduló után közös megegyezéssel szerződést bontottak. Ezt követően a klub közleménye szerint a "döntés felelőssége" Kocsis Jánosé, azonban a pro-licences végzettségű Dajka László nyilatkozik a mérkőzéseket követően.

- Az előző bajnokságban bennmaradt a csapat az első osztályban, az alapcél idén is ez, de ebben az évben szeretnénk előre lépni játékban és helyezésben is - mondta el Dajka László, a Kisvárda edzője. - Nem lesz könnyű, mert a bajnokság ugyanolyan nehéz, mint az előző. A 12 csapatos élvonalban és a hárompontos rendszerben senki nem dőlhet hátra egy pillanatig sem, hihetetlenül gyorsan változik a kép. Egy-két győzelem vagy vereség után a középmezőnyből kieső pozíció lehet, és ez fordítva is igaz. Állandó feszültségben játszanak a csapatok, de megmondom őszintén, hogy nekem ez tetszik. 

- A DVTK nehezen indult az idei bajnokságban, kattogott a gépezet, de most azt látom, hogy a játékosok kezdik megérteni egymást Feczkó Tamással - folytatta. - Fejlődik a Diósgyőr, játékban is kicsit mást játszik, mint korábban. Felfelé ívelő pályán vannak, egy önbizalommal teli csapattal találkozunk.

- Tavaly mind a három alkalommal 1-1-es döntetlent játszottunk a Diósgyőrrel, úgyhogy most is erre számítok. A viccet félretéve, nekünk nem jött jól, hogy a DVTK idegenben diadalmaskodott, ez biztos, hogy megnyugtatja az ellenfelünket, és önbizalmat is ad nekik. Ezzel szemben mi legutóbb hazai környezetben szenvedtünk vereséget. Szombaton jó és kiegyenlített mérkőzést várok, ahol apró dolgok döntenek - jósolta Dajka László.

(Forrás: www.dvtk.eu)