Közérdekű 2023. szeptember 14.
Eljutási verseny, biciklis kampány, ingyenes MVK forgalmival az autómentes napon és nyereményjáték – jön az idei Mobilitási hét

Miskolc idén 23. alkalommal csatlakozik az Európai Mobilitási Hét és Autómentes Nap eseménysorozatához. A fenntartható közlekedési módok népszerűsítése érdekében 2023. szeptember 18-án (hétfő) reggel Bicajos Reggelire hívjuk és várjuk szeretettel mindazokat, akik aznap az aktív mobilitást választják, vagyis kerékpárral, rollerrel, görkorcsolyával stb. érkeznek a Szent István térre. Akik betérnek hozzánk, a reggeli csemege mellett megismerkedhetnek a TekAIRj kampánnyal, a HungAIRy projekt tevékenységeivel, a 100 klímasemleges és intelligens város misszióval, a Részvételi Költségvetéssel, sőt a helyszínen még komposztkeretet is igényelhetnek.

A 2023-as Európai Mobilitás Hét miskolci programjai:

Szeptember 18. hétfő
6:30 - 9:00       Kerékpáros reggeli a Szent-István téren
7:09 - 7:45       Eljutási verseny Majláth és a Városház tér között  (Indulás Felső-Majláthról 7:09-kor)

Szeptember 18-22.
Biciklivel érkezem kampány
Egyhetes iskolai módváltási kampány meghirdetése a miskolci általános iskolák tanulói (1–8. osztály) számára. A kampány végén a három leglelkesebb iskola iskolánként 100 000 Ft díjazásban részesül.

Bringázz Miskolc! nyereményjáték
„Fedezd fel Miskolc új kerékpárútjait, készíts egy bringás fotót és küldd el nekünk!”
A szervezők a játékosok között Miskolc tematikájú ajándékcsomagokat sorsolnak ki.
A fotókat szeptember 22. éjfélig várják a marketing@miskolc.hu email címre.

Szeptember 22. péntek

Autómentes nap – ingyenes MVK forgalmival
A Miskolc Városi Közlekedési Zrt. szeptember 22-én, pénteken az érvényes forgalmi engedéllyel rendelkezők és családtagjaik számára minden busz- és villamosjáratán ingyenes utazást biztosít, ezzel is támogatva az Európai Mobilitási Hét autómentes napját. Egy utazás során egyszerre legfeljebb 2 felnőtt és 2 gyermek veheti igénybe a kedvezményt.