Élet a városban
Sport
Sport 2019. február 02.
Egy pontot tartott itthon a DVTK Jegesmedvék

Küzdelmes és izgalmas mérkőzésen egy pontot sikerült itthon tartania a DVTK Jegesmedvéknek a listavezető HKM Zvolen ellen. A Tipsport Liga február 1-én, péntek este lejátszott  találkozójának mindhárom játékrészében egy-egy gólt szereztek a csapatok, így a büntetőkre maradt a döntés. A rávezetések során csak Obdržálek talált a kapuba, amivel plusz egy ponthoz juttatta a szlovák csapatot.

   A mérkőzésen először lépett jégre a héten igazolt amerikai csatár, Justin Parizek, valamint a Hokiklub Budapesttől visszatérő Albert Tibor is helyet kapott a csapatban. A találkozót rendkívül gyors tempóban kezdték a csapatok. Az első három lövést a vendégek jegyezték, majd a 2. percben hazai emberelőny következett, ami kihasználatlan maradt. Egyenlő létszámban többet birtokolta a korongot a listavezető, a 7. percben pedig a vezetést is megszerezték. Pöyhönen passza után Chovan lőtte ki a bal felső sarkot (0-1). A folytatásban mindkét oldalon kimaradt egy emberelőny. A 18. percben jártunk, amikor Ryan Harrison indult meg nagy sebességgel a palánk mellett, kapu elé tett korongja pedig Loiseau elé került, aki egy igazítás után a jobb alsó sarokba lőtt (1-1).

   A második harmad egy Vay bravúrral és egy Szirányi lövéssel indult, majd Vas kísérletét kellett hárítania Skapskinak. Rendkívül gyors és kemény hokit játszottak a csapatok, a játék ezen szakaszában Skapskinak jóval több dolga akadt, mint Vay Ádámnak. A játékrész felénél ismét Ryan Harrison mutatott be egy nagyszerű szólót, a félpályáról indulva egészen a kapuig ért, a centerezését pedig ezúttal Magosi Bálint váltotta gólra (2-1). Mindössze egy perc telt el a találat után, amikor Somogyi és Galanisz vezette a korongot egy vendég védőre, de az akció végén Skapski hárítani tudott. A 33. percben Vas János kapott két perces büntetést testre ütésért, az emberelőnyt pedig 32 másodperc alatt gólra váltotta a zólyomi csapat. Mitchell keresztpasszát Špirko kapásból lőtte a rövid felsőbe (2-2).

   A harmadik harmad első percében Harrison és Loiseau lépett ki a védők között, utóbbi már a fekvő kapus mellett is elhúzta a korongot, de lövésénél a játékszer végiggurult a gólvonalon. Négy perc múlva a kihagyott helyzet megbosszulta magát, Kytnár némi szerencsével megtarottta a korongot a támadó harmadban, és kilőtte a hosszú sarkot (2-3). Gyorsan érkezhetett volna a válasz, de Pance lövésénél Skapski védett nagyot. A 47. percben az egész mérkőzésen agilisen játszót Harrison lépett ki emberhátrányban és csak szabálytalanul tudták megállítani, a játékvezetők pedig büntetőt ítéltek. A végrehajtó Vas János volt, akinek lövését Skapski kivédte. Négy perc múlva a hazi kapunál alakult ki egy verekedés Kiss és Mitchell között, végül mindketten 2+2+10 perces büntetéssel befejezték a mérkőzést. A folytatásban tovább rohamozta ellenfele kapuját a miskolci csapat és ennek meg is lett az eredménye. Az 57. percben Vojtkó Mátyás megszerezte szezonbeli első találatát, amivel kiegyenlített (3-3). A hátralévő három perc nem hozott újabb gólt, így következett a hosszabbítás.

A három a három elleni játék során nyíltan játszottak a csapatok, mindkét oldalon adódott lehetőség a gólszerzésre, de Vay és Skapski is magabiztosan hárított minden kísérletet.

A büntetőlövések első négy körében folytatták remeklésüket a kapusok. Az ötödik körben viszont Obdržálek a hálóba lőtt, Magosi kísérlete pedig kimaradt, így a DVTK Jegesmedvék egy, a HKM Zvolen pedig két ponttal gazdagodott.


Tipsport Liga

48.forduló

DVTK Jegesmedvék - HKM Zvolen 3-4 (1-1, 1-1, 1-1, 0-0, 0-1)

Miskolci Jégcsarnok, 1.295 néző, játékvezetők: Miroslav Štefik, Peter Jonák, Jozef Tvrdon, Daniel Konc

DVTK Jegesmedvék: Vay (Adorján) - Crawford, Kiss, Szirányi, Láda, Milam, Gőz, Kulmala, Vas, Pance, Magosi, Harrison, Loiseau, Somogyi, Galanisz, Miskolczi, Vojtkó, Parizek, Albert, Vezetőedző: Glen Hanlon

HKM Zvolen: Skapski (Tomek) - Pöyhönen, Fraser, Vandane, Roman, Ulrych, Rúžička,Hraško, Pufahl, Zuzin, Špirko, Handlovský, Obdržálek, Kytnár, Chovan, Mitchell, Petráš, Šišovský, Kelemen, Holovic, Andrisík, Vezetőedző: Andrej Podkonicky

Glen Hanlon: - Gratulálok az ellenfelünknek a győzelemhez. A zólyomi csapat rendkívül gyors tempóban kezdte a mérkőzést, de a második harmadtól kezdve felvettük velük a ritmust és egy nagyon jó hokimeccset alakítottunk ki egy nagyon jó ellenfél ellen.

Andrej Podkonicky:  -Jól kezdtük a találkozót, a megfelelő hozzáállással. A középső játékrésztől kezdve több hibával játszottunk, ezt pedig megbüntette az ellenfelünk. A bütetőlövések már a szerencsén is múlnak, ebből most mi jöttünk ki jobban. Örülük a győzelemnek. 

(Forrás: www.dvtk.eu)