Élet a városban
Sport
Sport 2020. július 30.
Edzőtábor, majd verseny a Kemény Dénes Városi Sportuszodában

A Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) Észak-Magyarországi Régió „Jövő bajnokai” programjának tagjai – hat egyesület, 25 sportolója - július 28-31. között Miskolcon, a Kemény Dénes Városi Sportuszodában edzőtáborozik. Augusztus 1-én, azonos helyszínen rendezik meg a Szelektív Kupa úszóversenyt, melyre, beleértve a táborozókat is, a régióból közel 200  úszót várnak. 

A közös gyakorlás július 28-án, kedden, a délutáni tréninggel vette kezdetét, míg a péntekig tartó folytatásban napi kétszer 2 órás edzésen vesznek részt a Hatvani Úszó Klubot, a gyöngyösi Parafa Úszó Klubot, az ózdi Fiedler Ottó SE-t, az Egri Úszó Klubot, a Miskolci Sportiskolát és a Tiszaújvárosi Triatlon Klubot képviselő fiatal tehetségek. A felkészülést Garádi Géza (HÚK), Sajgó László (Miskolci Sportiskola) és Vaszkó Viktor (Parafa ÚK) irányítja.

  • Az edzőtábor méltó lezárását jelenti az augusztus 1-én, szombaton, 10 órától, a Kemény Dénes Városi Sportuszodában életrehívandó Szelektív Kupa névre keresztelt úszóverseny – tudtuk meg Hölcz Péter főrendezőtől, a MÚSZ Észak-Magyarországi Régióvezetőjétől. – Az eseményt, melyen legmagasabb LEN pontot elért úszó átveheti a Szelektív Kupát is, a B.-A.-Z. Megyei Úszó Szövetség, a Miskolci Sportiskola és a Szelektív Kft. támogatásával a  Hatvani Úszó Klub rendezi meg. Az újrakezdés óta ez lesz az első verseny Miskolcon. A régióból összesen mintegy 200 sportoló adhat számot felkészültségének jelenlegi állapotáról. A felmérő jellegű erőpróbán a 2012-es és fiatalabb születésű úszók mind a négy úszásnemben 50 méteres távokon, a 2011-ben, vagy korábban született versenyzők pedig szintén valamennyi úszásnemben, 100 méteres számokban, továbbá 400 méter gyorson vetélkednek majd.