Élet a városban
Sport
Sport 2019. január 12.
DVTK Jegesmedvék-siker a Poprád ellen

Szoros csatában győzte le a DVTK Jegesmedvék a HK Poprad együttesét a két csapat, január 11-i,  péntek esti mérkőzésén. A TipsportLiga 41. fordulójában lejátszott  izgalmas találkozón góllal tért vissza a csapatba Vas János, rajta kívül pedig két hátvéd, Kiss és Láda talált be a poprádiak kapujába. Győzelmével a DVTK Jegesmedvék három pontra megközelítette a tabella hatodik helyét.

Sérülése után visszatért a csapatba a házi pontlistát vezető Vas János, így már csak két játékos nem volt bevethető állapotban, névszerint Ritó és Hajós. A találkozóból mindössze 18 másodperc telt el, amikor máris egy kiállítást láthattak a nézők, de ekkor még nem alakult ki nagyobb veszély Nechvatal kapujánál. Nem úgy, mint a következő létszámfölénynél, ami a 7. percben következett. Gyors korongjáratások után több lehetőség is adódott a gólszerzésre, a legnagyobb Pance előtt, de végül a második emberelőny is kihasználatlan maradt. Ezt követően is folyamatosan a hazai csapat támadott, a korong csak másodpercekre hagyta el a poprádi harmadot, az agresszív letámadásnak pedig újabb emberelőny volt a jutalma, ami alatt ugyan gól nem született, de tovább fokozódott a hazai nyomás. Öt perccel a harmad vége előtt Kiss Dániel fonák lövését védte bravúrral Nechvatal. Az utolsó két percben Macik kiállítása miatt a negyedik miskolci emberelőny következett, ám Kulmala szép lövése ellenére sem változott az eredmény.

A középső játékrészben sem változott a játék képe, a csapatok javarészt a poprádi térfélen tartózkodtak. Nechvatal folyamatosan munkában volt, hiszen Szirányi, Kiss, Magosi és Milam lövését is hárítania kellett. Hat perce játszottak a gárdák a második harmadban, amikor az első hazai kiállítás is megszületett, amit a poprádiak kíméletlenül ki is használtak. Brejcak kékvonalról eleresztett lövésébe Zagrapan szúrt bele a kapu előterében, a korong pedig így a kapu bal oldalába vágódott (0-1). Ezt követően visszavette a kezdeményezést Glen Hanlon csapata és úgy tűnt, hogy csak idő kérdése az egyenlítő találat. Ez a gól a 32. percben született meg, amikor Loiseau és Magosi alapvonal mögötti összjátéka után a kapu elé érkező Kiss Dánielhez került a korong, a védő pedig a bal felső sarokba lőtt (1-1). Vitte tovább a lendület a Jegesmedvéket és négy perc múlva a vezetést is sikerült megszerezni. Milam lövése után a korong a sérülésből visszatérő Vas elé pattant, aki kapásból Nechvatal lába között lőtt a kapuba (2-1). A játékrészből hátralévő időben mindkét fél kihasználatlanul hagyta az emberelőnyét. Az első két harmad játékáról sokat elárul, hogy hazai oldalon 35, míg vendég oldalon 17 kaput eltalált lövést jegyezhettünk fel 40 perc játék után.

A harmadik harmadban a poprádi csapat nagyobb sebességi fokozatra váltott. Két perc játék után egy kapuvas jelezte, hogy támadásban is aktívabbak lesznek, majd az 50. percben ismét emberelőnyből találtak Vay kapujába. Svitana passza után Brejcak lőtt kapura, a korong pedig a rövid alsóban kötött ki (2-2). Két perc sem telt el a találat után, amikor Láda Balázs lőtt kapura, Magosi pedig kitűnően takarta a kilátást Nechvatal előtt, így a korong érintés nélkül a poprádi kapuba jutott (3-2). Ezt követően kitámadott a vendég együttes, aminek az lett az eredménye, hogy folyamatosan helyzetek alakultak ki mindkét kapu előtt. Négy perccel a vége előtt előbb Vas és Pance, majd Harrison és Magosi vezethette egy védőre a korongot, de a nagy lehetőségekből végül nem lett gól. Ugyanebben a cserében Harrison és Mlynarovič dobta le a kesztyűt, a verekedésből pedig Harrison került ki győztesen. A hajrában Roman Stantien időt kért és kapusa helyett mezőnyjátékost küldött a jégre, azonban az eredmény nem változott, így győzelmével a DVTK Jegesmedvék 3 pontra megközelítette a rájátszást érő hatodik helyet.

DVTK Jegesmedvék - HK Poprad 3-2 (0-0, 2-1, 1-1)

Miskolci Jégcsarnok, 1.215 néző, játékvezetők: Vladimír Fridrich, Miroslav Štefik, Lukáš Kacej, Šimon Synek

DVTK Jegesmedvék: Vay (Adorján) - Crawford, Kiss, Szirányi, Slovák, Milam, Gőz, Láda, Kulmala, Vas, Pance, Magosi, Harrison, Loiseau, Somogyi, Galanisz, Miskolczi, Vojtkó, Vezetőedző: Glen Hanlon

HK Poprad: Nechvatal (Pavlicko) – Petran, Salija, Fabian, Erving, Brejčák, Brincko, Kundrik, Cesánek, Takáč, Zagrapan, Abdul, Mlynarovič, Svitana, Olejnik, Bondra, Heizer, Lichanec, Macik, Belluš, Paukovcek, Vezetőedző: Roman Stantien

Glen Hanlon: - A poprádi csapat talán a leggyorsabb együttes a ligában, ezért nagy szó, hogy sebességben felvettük velük a versenyt. Az első két harmadban talán a szezon legjobb játékát mutattuk be. Örülünk a három pontnak.

Roman Stantien: - Az első harmadban a rengeteg kiállítás miatt nem tudtuk a saját játékunkat játszani, a második játékrészben pedig fáradtak voltunk az emberhátrányos védekezések miatt. A harmadik harmadban átvettük az irányítást, eldönthettük volna a mérkőzést, de végül egy miskolci lövés akadt be a kapuba.

(Forrás:www.dvtk.eu)