Élet a városban
Sport
Sport 2019. november 23.
DVTK Jegesmedvék: remek győzelem a listavezető ellen

Fordulatos mérkőzésen remek győzelmet aratott a DVTK Jegesmedvék a listavezető HC Slovan Bratislava ellen. Marcel Rodman csapata a győzelemmel véget vetett a pozsonyiak kilenc meccsből álló győzelmi sorozatának és fellépett a tabella hatodik, felsőházat jelentő helyére.

Ahogy várható volt, már az első perctől kezdve egymásnak estek a csapatok, egy Rajna védéssel indult a találkozó, majd Vas lövését kellett védenie Habalnak. Gyorsan jött az első gól is, David Rodman lépett be a támadó harmadba, a kaput megkerülve passzolt Beachnek, aki kapásból a hálóba lőtt (1-0). A találat után a pozsonyiak is sorra alakították ki a helyzeteket, de a 10. percig nem jártak sikerrel. Ekkor előbb Beach és Rodman kettő az egy elleni támadása maradt ki, majd az ellentámadásból Zigo egyenlített fonákkal (1-1). Négy perccel később megszületett az első kiállítás is, Hudec ült a büntetőpadra. A létszámfölényből mindössze három másodperc volt hátra, amikor Jesse Dudás lőtt a kékvonalról, a korong pedig egy vendég védőt érintve a kapuba jutott (2-1).

A második harmad első percét nagyon megnyomta a kékmezes szlovák csapat, aminek köszönhetően ki is egyenlítettek Pulis közeli lövésével (2-2). Ezt követően lendületben maradtak a vendégek, hazai oldalról pedig veszélyes ellentámadásokat láthattunk. Még nem jártunk a meccs felénél, amikor az ötödik gólt láthattuk, Viedensky talált a kapuba éles szögből, a játékvezetők pedig rövid videózás után megadták a találatot (2-3). Két perccel később Pulis kapott két perces büntetést, az emberelőny alatt pedig Beauviller kapáslövését védte Habal, így az egyenlítés ekkor még nem sikerült. Nem úgy, mint a 36. percben, amikor Vojtkó hosszú passzával Miskolczi lépett ki, keresztpassza után pedig Harrison lőtt a kapuba, Habal lábai között (3-3). A középső harmadot emberelőnyben fejezhette be a listavezető, mivel Martin St.Pierre 2+10 perces büntetést kapott palánkralökésért, de egyenlő állással vonultak a csapatok a szünetre.

A záró játékrészben folytatódott a nagy tempó és a színvonalas játék, aminek köszönhetően mindkét kapunál folyamatosan alakultak ki a helyzetek. Vendég oldalról Zigo, hazai oldalról pedig Harrison és Dudás lövése talált kaput. 10 perccel a rendes játékidő vége előtt egy remek góllal ismét átvette a vezetést Marcel Rodman csapata, Szirányi a támadó harmad közepéről lőtt nagy gólt (4-3). Nem sokkal később már kétgólosra nőtt az előny Davis Vandane emberelőnyben lőtt szép gólt közelről (5-3). Öt perccel a vége előtt négy a négy elleni játék következett, ami alatt a szurkolók hangos támogatását élvező hazai csapat két nagy blokkot és remek védekezést mutatott be. Ezt követően Roman Stantien vezetőedző időt kért és lehozta kapusát, de ez a húzás nem jött be, Ross emelt saját harmadából az üresen maradt kapuba (6-3). A hátralévő időben már nem változott az eredmény, így a DVTK Jegesmedvék nagyszerű teljesítménnyel véget vetett a listavezető kilenc meccses győzelmi sorozatának és fellépett a tabella hatodik helyére.

Tipsport Liga

23.forduló

2019. november 22. 18:30

DVTK Jegesmedvék - HC Slovan Bratislava 6-3 (2-1, 1-2, 3-0)

Miskolci Jégcsarnok, 1.405 néző, játékvezetők: Ondrej Kalina, Milan Adamec, Martin Jobbágy, Lukas Kacej, Peter Jonák

DVTK Jegesmedvék: Rajna (Adorján) - Láda, Vandane, Beauvillier, Vas, Részegh - Ross, Dudás, Beach, St.Pierre, Rodman - Szirányi, Kiss D., Harrison, Galanisz, Miskolczi - Vojtkó, Farkas, Lövei, Kiss P. Vezetőedző: Marcel Rodman

HC Slovan Bratislava: Habal (Brust) - Sersen, Bacik, Abdul, Zigo, Pulis - Meszáros, Hudec, Petrás, Viedensky, Zitny - Podlipnik, Sedivy, Matousek, Kukumberg, Pance - Stajnoch, Sloboda, Bondra, Urbánek, Jendek, Vezetőedző: Roman Stantien 

Marcel Rodman: - Jól kezdtük az első harmadot és sikerült kiépítenünk az előnyt. Számítottunk rá, hogy a Slovan ránk fog jönni a második harmadban, mi pedig ebben az időszakban nem voltunk elég kemények, így meg is fordították a meccset. Viszont sikerült egy remek ellentámadásból egyenlítenünk és ettől a ponttól kezdve kontroll alatt tartottuk a meccset. Jók voltunk a semleges harmadban, jól működött a védekezésünk és a kapusunk is kíváló teljesítményt nyújtott. Büszke vagyok a csapatra, remek csapatteljesítmény volt a mai.

(Forrás: www.dvtk.eu)