Hirdetmény 2019. február 25.
DVTK Jegesmedvék: folytatás a kvalifikációs szakaszban

A Tipsport Liga  február 24-én, vasárnap lejátszott 54. fordulójában Glen Hanlon csapata vereséget szenvedett a HK Dukla Trenčín otthonában, így eldőlt, hogy a kvalifikációs szakaszban kell kiharcolnia a rájátszásba kerülést.

A találkozó első perceiben többet járt a korong a vendég harmadban, a kapura tartó lövéseket azonban Vay Ádám magabiztosan hárította. A 3. percben egy kipattanó után Crawford szabálytalankodott a kapu előterében, így máris megszületett az első kiállítás. A létszámfölénnyel nem tudott élni a tavalyi ezüstérmes, mivel jól működött a miskolci védelem, többször is sikerült kiütni a korongot a védekező harmadból. Az első komolyabb vendég helyzet a 8. percben alakult ki, amikor Rasmus Kulmala találta el a kapuvasat, másodpercekkel később pedig Sádeckýt állították ki a játékvezetők. Az emberelőny alatt újra Kulmala járt a legközelebb a gólhoz, de Pance és Harrison lövése is eltalálta Valent kapuját. Egyenlő létszámban a mezőnyjáték dominált és a felek jól szűrték meg egymás támadásait a semleges harmadban. A 17. percben Vay Ádám lepkés kesztyűjével mutatott be egy bravúros védést. Az akciót követően Szirányi szabálytalansága miatt újabb hazai emberelőny következett, ami szintén kihasználatlan maradt. 15 másodperccel a játékrész vége előtt Kiss Dániel arcát találta el egy korong, ami után saját lábán hagyta el a játékteret, de egyből az öltözőbe kísérték az orvosok.

Szerencsére a válogatott védő folytatni tudta a játékot és a második harmad első korongbedobásánál már jégen volt. Rasmus Kulmala helyzetével indult a játékrész, majd a 23. percben Gula találta el a felső kapuvasat. Az ellentámadásál egy ígéretes kettő az egy elleni akció maradt ki. Gyors oda-vissza játék jellemezte a meccset folyamatos kapuralövésekkel. A 27. percben egy újabb kimaradt hazai emberelőny következett, azonban a 33. percben Vay kapujába került a korong. Gula kékvonalról eleresztett lövése kipattant Vayról épp Radjenovic elé, aki közelről a hálóba továbbított (1-0). A folytatásban átvette a kezdeményezést Glen Hanlon csapata és folyamatos nyomás alatt tartotta Valent kapuját. A 35. percben hat hazai mezőnyjátékos tartózkodott a jégen, így következhetett a második vendég emberelőny. A létszámfölény alatt záporoztak a lövések, Pance és Magosi is veszélyeztetett, de a legnagyobb lehetőség Kulmala előtt adódott a két perc végén.

A harmadik harmad Miskolczi és Radivojevič lövésével indult. Folytatódott a gyors, kombinatív játék, ami sok lövést eredményezett. A 45. percben kissé szerencsés góllal megduplázta előnyét a szlovák csapat. Mikula szerzett korongot a támadóharmadban, majd Hlinka elé pattant a játékszer, akinek éles szögből leadott lövése átcsorgott Vayon (2-0). A folytatásban egy újabb kimaradt emberelőnyt jegyezhettünk fel, majd Galanisz fonáklövését védte Valent. A kihagyott helyzetek az 57. percben megbosszulták magukat és három gólosra nőtt a hazai előny. Létszámfölényben Bartovič, Sádecký és Varga volt a korong útja, utóbbi pedig az üresen maradt kapuba lőtt (3-0). Ezzel eldőlt, hogy a DVTK Jegesmedvék a kvalifikációs szakaszban folytatják, az ellenfél kiléte az alapszakasz utolsó fordulójában dől el.

Tipsport Liga

54. forduló

HK Dukla Trenčín - DVTK Jegesmedvék 3-0 (0-0, 1-0, 2-0)

Trencsén, Pavol Demitra Štadión, 2.674 néző, játékvezetők: Tomáš Orolin, Vladimír Snásel, Michal Orolin, Ľudovít Šoltés

HK Dukla Trenčín: Valent (Holly) – Rýgl, Starosta, Cebák, Krejči, Bokros, Gula, Bohunický, Hlinka, Radivojevič, Őlvecky, Sojčík, Bartovič, Sádecký, Hecl, Varga, Radjenovic, Švec, Dlouhy, Mikula, Hudec, Vezetőedző: Peter Oremus

DVTK Jegesmedvék: Vay (Adorján) - Crawford, Kiss, Szirányi, Láda, Milam, Gőz, Kulmala, Vas, Pance, Magosi, Harrison, Loiseau, Somogyi, Galanisz, Miskolczi, Ritó, Hajós, Vojtkó, Albert, Vezetőedző: Glen Hanlon

Glen Hanlon: - Úgy gondolom, hogy a 3-0 ellenére egy nagyon szoros mérkőzést játszottunk. Nem harcoltunk elég keményen és hiányzott az extra teljesítmény. A második harmadban voltak jó megindulásaink, kettő az egy és három az egy ellen is, de mégsem tudtunk betalálni. Összességében a hazaiak megérdemelték a győzelmet és sok sikert kívánunk nekik a folytatásban. A szezon kezdetekor senki nem gondolta volna, hogy az utolsó előtti alapszakasz találkozónkon ki-ki meccset játszunk a hatba kerülésért. Készen állunk a kvalifikációs szakaszra.

(Forrás: www.dvtk.eu)