Élet a városban
Sport
Sport 2019. szeptember 21.
DVTK Jegesmedvék: egy pont Nyitráról

A Tipsport Liga 4. fordulójában a DVTK Jegesmedvék egy pontot hozott el a HK Nitra otthonából. Marcel Rodman csapata kétgólos előnyre tett szert az első harmadban, Beach és Galanisz révén, de a rendes játékidő vége előtt négy perccel kiegyenlített a hazai együttes. A döntés a büntetőlövésekre maradt, amiben a HK Nitra bizonyult jobbnak. Az egy megszerzett ponttal a tabella hatodik helyén zárta a 4. fordulót a piros-fehér csapat.

Lendületesen kezdte a meccset a piros-fehér csapat, rögtön fél perc után Beach vette be Hanuljak hálóját (0-1). A gólt követően sem hagyott alább a lelkesedés, hiába kerültek előnybe a házigazdák, Miskolczi passzából Galanisz volt eredményes, tovább növelve az előny (0-2). A második gólt követően feléledtek a hazaiak is, de továbbra is a vendégcsapat dominálta a játékot. A 14. percben Vasnak volt lehetősége tovább növelni az eredményt, korongja centikkel kerülte el a kaput, egy perccel később Beach kontrája húzott el a kapu mellett.

A második harmadot egy áthúzódó előnnyel kezdtük, amit nem sikerült gólra váltani. Ebben a játékrészben a hazai csapat vette át a kezdeményezést, a kemény nyomást a 35. percben sikerült is gólra váltani Kollár révén (1-2). A gól után sem engedett fel a hazai csapat, az egyre sokasodó hazai támadásokat azonban kemény védekezéssel és nagyszerű kapusteljesítménnyel sikerült hárítani. A harmad végéig hol az egyik, hol a másik csapat került előnybe, ám az eredmény nem változott.

Az utolsó játékrész elején kiegyenlített küzdelem folyt a jégen, egészen az 55. percig, amikor Lusnák korongja talált utat Adorján hálójába (2-2). A rendes játékidő gyors oda-vissza játékkal telt, ám egyik csapat sem tudta gólra váltani igyekezeteit.

A hosszabbítás sem hozott változást az eredményben, az ezt követő büntetőpárbajban pedig a hazai csapat bizonyult eredményesebbnek, így a pluszpont Nyitrán maradt.

Tipsport Liga

4. forduló

2019. szeptember 20. 18:00

HK Nitra - DVTK Jegesmedvék 3-2 b.u. (0-2, 1-0, 1-0, 0-0, 0-1)

Nyitra, Nitra Arena, 2.319 néző, játékvezetők: Vladimir Fridrich, Miroslav Valach, Simon Synek, Róbert Frimmel

HK Nitra: Hanuljak (Simboch) - Mezei, Rais, Lusnák, Kollár, Rác, Nemec, Olsen, Scheidl, Kerbasian, Gabrielle, Sloboda, Versteeg, Simun, Fetkovic, Fominykh, Pupák, Hrusík, Csányi, Minarik, Caládi, Vezetőedző: Andrej Kmec

DVTK Jegesmedvék: Adorján (Rajna) - Ross, Dudás, Rodman, Tousignant, Beach - Gőz, Vandane, Beauvillier, Vas, Magosi - Kiss D, Láda, Miskolczi, Galanisz, Harrison - Vojtkó, Farkas, Ritó, Részegh, Kiss P., Vezetőedző: Marcel Rodman

Marcel Rodman: - Jól kezdtük a játékot, az első harmad a miénk volt, be is találtunk kétszer. A második harmad nem sikerült olyan jól, nem találtuk a játékunkat. A harmadik harmadot jól kezdtük, de engedtük ránk jönni az ellenfelet, amiből meg is született a hazai egyenlítés. Onnantól övék volt a momentum, és nekünk nem sikerült megfordítani a meccset. Végsősoron mindkét csapat megérdemli a pontokat, de győznünk kellett volna.

(Forrás: www.dvtk.eu)