Élet a városban
Sport
Sport 2019. január 27.
DVTK Jegesmedvék: 3 pont a Tüskecsarnokból!

A Tüskecsarnokban lépett jégre január 27-én, vasárnap este Glen Hanlon együttese, és remek védekezésének, valamint Magosi és Vas góljának köszönhetően két góllal legyőzte a MAC Újbudát. Győzelmével a DVTK Jegesmedvék pontszámban utolérte a Tipsport tabella hetedik helyén álló Dukla Trenčínt.

A budapesti találkozó első perceiben óvatos játékkal kezdtek a csapatok és kevés nagy helyzetet alakítottak ki a kapuknál. Az első kiállítás a 7. percben Galanisz nevéhez fűződött, amit gond nélkül sikerült kivédekezni. Öt perccel később előbb Odnoga, majd vendég részről Loiseau és Gőz is a kiállítás sorsára jutott, így rövid időn át kettős emberelőnyben játszhatott Majoross Gergely csapata. Negrin és Dudas lövésénél is bravúrral védett Vay, valamint a védők és több remek blokkot bemutattak. Mindössze egy percet töltöttek újra egyenlő létszámban a felek, amikor Negrint is kiéllították a játékvezetők, de ezúttal Bálizs védett nagyokat Pance és Magosi lövésénél. Az első harmad Langkow kimaradt helyzetével zárult.

A második harmadban nem sokban változott a játék képe, a csapatok fegyelmezetten védekeztek és inkább az ellentámadásokra helyezték a hangsúlyt. A 23. percben Pápa Márton szabálytalankodott, az öt a négy elleni játék során mindkét kapunál kimaradt egy-egy helyzet. Egyenlő létszámban folytatódott a küzdelmes játék, viszonylag kevés helyzettel. A kapura tartó lövéseket Bálizs és Vay is magabiztosan védte. Az utolsó két percet emberelőnyben tölthette a miskolci csapat, mert Pozsgai szabálytalanul állította meg a kiugró Magosit. Ismét jól működött a MAC védekezése és Bodó révén helyzetig is eljutottak. 8 másodperccel a harmad vége előtt Crawford lövése találta el Bálizs kapuját.

A záró játékrészben magasabb sebességre kapcsoltak a csapatok és élvezetes játék alakult ki a jégen. Előbb Magosi és Crawford lövését védte bravúrral Bálizs, majd Brown találta el a kapuvasat. A 46. percben egy szépen végigvitt támadás során megszerezte a vezetést Glen Hanlon csapata. Loiseau indította Harrisont, aki középre tette a korongot, Magosi pedig fordulásból a rövidbe lőtt (0-1). Két perccel később ismét Magosi volt a főszereplő, amikor egy kapu előtti kavarodás során úgy tűnt, hogy a kapuba juttatta a korongot. A játékvezetők hosszas videózás után úgy döntöttek, hogy a játékszer nem haladt át a gólvonalon. A következő cserében viszont ismét Bálizs kapujába került a korong. Kulmala egyéni akcióját csak három védő tudta megállítani, a játékszer pedig a második hullámban érkező Vashoz került, aki a bal sarokba lőtt (0-2). A folytatásban mindent megtett a szépítő találatért a MAC, de Vay magabiztosan hárított minden kísérletet. Az 57. percben Jesse Dudas szabálytalankodott a hazai kispad előtt, így a hátralévő három percből kettő miskolci emberelőnnyel telt el. Az utolsó percben Bálizs helyett mezőnyjátékos érkezett a jégre, de a hat az öt elleni játék során Vay két bravúrt is bemutatott, így shutoutal zárt. Győzelmével a DVTK Jegesmedvék pontszámban utolérte a tabella hetedik helyén álló Dukla Trenčínt.

Tipsport Liga

44. forduló

MAC Újbuda - DVTK Jegesmedvék 0-2 (0-0, 0-0, 0-2)

Budapest, Tüskecsarnok, 1.100 néző, játékvezetők: Peter Stano, Milan Novák, Lukáš Kacej, Roman Vyleta

MAC Újbuda: Bálizs (Rajna) - Pozsgai, Macaulay, Negrin, Dudas, Garát, Burt, Orban, Langkow, Bodó, Klempa, Brown, Dansereau, Odnoga, Nagy, Terbócs, Pápa, Majoross, Szigeti, Vezetőedző: Majoross Gergely

DVTK Jegesmedvék: Vay (Adorján) - Crawford, Kiss, Szirányi, Láda, Milam, Gőz, Kulmala, Vas, Pance, Magosi, Harrison, Loiseau, Somogyi, Galanisz, Miskolczi, Vojtkó, Vezetőedző: Glen Hanlon

Glen Hanlon: - Az első két harmadban nem volt magas a játék színvonala, inkább a küzdelem dominált. A második szünetben rendeztük sorainkat, úgy jöttünk ki a jégre, hogy mindent kiadunk magunkból és megnyerjük a találkozót. Ellenfelünk játéka is feljavult a záró játékrészre, így élvezetes csatát vívtunk. Végül két remek támadás és a kapusteljesítményünk döntött a mi javunkra.