Élet a városban
Sport
Sport 2018. december 22.
DVTK Jegesmedvék: 2 perc alatt 2 gól, siker a MAC ellen

Remek hangulatú mérkőzésen az utolsó két percben lőtt két góllal legyőzte a MAC Újbuda csapatát december 21-én, pénteken este a DVTK Jegesmedvék. Somogyi Balázs 98 másodperccel a rendes játékidő vége előtt talált Bálizs kapujába, majd Harrison egy üres kapus találattal állította be a végeredményt.

Tipsport Liga

33. forduló

2018. december 21. péntek 18:00

DVTK Jegesmedvék - MAC Újbuda 2-0 (0-0, 0-0, 2-0)

Miskolci Jégcsarnok, 1.345 néző, játékvezetők: Ondrej Kalina, Martin Korba, Martin Jobbágy, Andrej Bogdan

DVTK Jegesmedvék: Vay (Adorján) - Crawford, Kiss, Szirányi, Slovák, Gőz, Milam, Láda, Magosi, Vas, Kulmala, Harrison, Hajós, Loiseau, Somogyi, Miskolczi, Galanisz, Ritó, Vojtkó, Vezetőedző: Glen Hanlon

MAC Újbuda: Bálizs (Rajna) - Pozsgai, MaCaulay, Vokla, Dudás, Negrin, Burt, Fejes, Szigeti, Nagy, Langkow, Bodó, Klempa, Borwn, Dansereau, Terbócs, Pápa, Odnoga, Majoross, Szabad, Kreisz, Vezetőedző: Majoross Gergely

Ziga Pance nélkül kezdte meg az összecsapást a DVTK Jegesmedvék, ugyanis a szlovén csatár a szerdai mérkőzésen szenvedett kisebb sérülést. Nagy tempóban és feszült légkörben kezdődött a találkozó, az első perctől kezdve nagy ütközéseket láthattak a szurkolók. Az első helyzet Bálizs kapujánál alakult ki, két perccel később pedig Vaynak is védeni valója akadt. A 6. percben elcserélték magukat a vendégek, de egy perc sem telt el amikor Magosi is a büntetőpadra ült, sőt újabb egy percet követően Crawford is a kiállítás sorása jutott, így kettős emberelőnybe került Majoross Gergely csapata. Gól azonban nem született köszönhetően Vay Ádám remek védéseinek. Egyenlő létszámban nem sok időt töltöttek a csapatok, a folytatásban MaCaulay és Brown is két perces büntetést kapott, de az emberelőnyös játékok akadoztak, így komolyabb lehetőség nem alakult ki a kapuk előtt. A harmad zárásaként még Tomás Slovák is kiült a büntetőpadadra.

A második játékrész áthúzódó vendég előnnyel kezdődött, majd folytatódott a kiállítások sora és Dansereau kapott két perces büntetést. Ezt követően megváltozott a játék képe és a kiállításokat helyzetek váltották fel. Bálizsnak többször is bravúrt kellett bemutatnia, hogy ne változzon az eredmény, a harmadban a kapuralövések száma 18-7 volt Glen Hanlon csapata javára. A folyamatos nyomás ellenére nem született meg az első hazai gól.

A harmadik harmadban folytatódott a hazai fölény, ami a játékrész felénél csúcsosodott ki. Előbb Somogyi, majd Milam óriási helyzete maradt ki. Szinte csak miskolci kapuralövéseket jegyezhettünk fel és a szurkolók is megérezték, hogy közelít az első találat, ugyanis nagyszerű hangulatot teremtettek a jégcsarnokban. Az 51. percben egy újabb Somogyi helyzet maradt ki, majd a hajrá kezdetekor Magosi lőtt fölé egy létszámfölényes helyzetnél. Már beléptünk az utolsó két percbe is, amikor Galanisz Nikandrosz a kapu előtt húzott meg pár remek cselt és Somogyihoz passzolt, aki közelről az üres kapuba lőtt (1-0). A hátralévő 98 másodpercben mindent megtett az egyenlítésért a MAC, Majoross Gergely mezőnyjátékost küldött a jégre Bálizs helyett, de újabb gólt Harrison szerzett, aki Loiseau passza után a pálya széléről lőtt az üresen maradt kapuba (2-0).

Glen Hanlon: Az első harmadban nem nyújtottunk jó teljesítményt a MAC-nak nagyobb esélye volt az első gólra, de Vay remekül védett az egész mérkőzésen. A második játékrésztől átvettük a kezdeményezést, a harmadikban pedig már dominálni is tudtunk. Érezhető volt, hogy kevés gólos mérkőzés lesz, szerencsére a hajrában mi szereztük meg ezt a fontos győztes találatot. Örülünk ennek a győzelemnek.

Majoross Gergely: Ahogy vártuk szoros és kiélezett találkozó volt, sokáig kevés helyzettel. Ha az első két harmadban valamelyik csapat betalál, máshogy alakult volna a forgatókönyv, de nem így történt. A záró játékrészben sokkal több helyzete volt ellenfelünknek és végül be is találtak a kapunkba.

(Forrás: www.dvtk.eu)