Élet a városban
Sport
Sport 2021. február 08.
DVTK: cél a továbbjutás a Magyar Kupában

A MOL Magyar Kupa 8. fordulójában, február 9-én, kedden délután egy órától a megyei I. osztályban szerepelő Tarpa SC vendégeként lép pályára a DVTK, melynek csajk a továbbjutás lehet a célja.


- Egyértelműen a továbbjutás a célunk! - szögezte le Zoran Zekić vezetőedző. -   Rendkívül sűrű a program, ezért kedden elsősorban azoknak szeretnék több játéklehetőséget adni, akik a bajnokikon kevesebbet játszottak.

A tarpai csapat a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei I. osztályban szerepel, ezért nincs annyira szem előtt, mint bármelyik élvonalbeli ellenfél. Nehezebb emiatt felkészülni a mérkőzésre?

- Ahogy korábban elmondtam, nekünk elsősorban saját magunkra kell figyelnünk, minden mérkőzés alkalmas arra, hogy továbbfejlesszük a saját játékunkat.

A tarpai csapat idén egy tétmérkőzést játszott, a Nagyecsed elleni bajnokin az utolsó percben szabadrúgásból egyenlítettek, így továbbra is őrzik veretlenségüket a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei I. osztályban. A MOL Magyar Kupa 6. fordulójában pedig 11-esekkel búcsúztatták a Komáromot, a 7. fordulóban pedig szintén hazai pályán 4-1-re győztek a Felsőzsolca ellen.

- Egy negyedosztályú klubnál kezdtem az edzői pályafutásomat, pontosan tisztában vagyok, mit éreznek most a tarpaiak - idézte fel emlékeit Zoran Zekić. - Amikor egy alacsonyabb osztályú csapat fogad egy élvonalbelit, mindig felfokozott a várakozás, és biztos vagyok benne, sokkal jobban fognak játszani ellenünk, mint egy bajnokin, amiből harminc van egy évben. Tiszteljük az ellenfelet, tiszteljük a labdarúgást azzal, hogy mi is a maximumot nyújtjuk.

A március 1-ig meghosszabbított 484/2020 (XI. 10.) kormányrendelet értelmében zárt kapus a mérkőzés! A találkozóról élőképes közvetítést ad a tarpai klub hivatalos facebook-oldalán (kommentátor: Papp Attila), amelyet megosztanak a DVTK hivatalos facebook oldalán is.

(Forrás: www.dvtk.eu)