Közérdekű 2022. április 22.
Deponálásra használják egy éven át a miskolctapolcai nagy parkoló egy részét

A tapolcai park jelentős részének felújítására irányuló beruházás indult 2022 tavaszán, ami várhatóan 2023 azonos időszakáig tart majd. A kivitelezést végző cég közterület-használati engedélyt kapott Miskolc MJV Önkormányzatától arra, hogy a beruházás folyamán építőanyagok, munkagépek elhelyezésére a tapolcai „nagyparkolót”, azaz a Miskolctapolcai út mentén található ingyenes gépjármű-parkolót használja. Az engedély a parkoló 1200 négyzetméteres (100-szor 12 méteres), a Hejő-patak felé eső sávjára szól.

Az elmúlt hetekben a kérdéses területen már megjelentek az építőanyag-halmok. A napokban a kivitelező cég a használatra kapott teljes területrészt az önkormányzat kérésére körbe is szalagozza és kitáblázza, hogy a parkolóba érkező autósok lássák, melyik szakaszokon állhatnak meg és melyiken nem a következő időszakban.

 

Az elmúlt napokban lakossági észrevételek érkeztek a parkoló részleges lezárásával kapcsolatban, többen jelezték, a turisztikai szezonban igény lenne a parkoló teljes területére, ezért Miskolc MJV Önkormányzata kérte az alternatív megoldás lehetőségének vizsgálatát. A hatósági visszajelzések alapján Miskolctapolcán nincs más szóba jöhető deponálási terület. Ennek oka, hogy a városrész jelentős része vízbázisvédelmi területre esik, ami kizárja az ilyen célú (építési anyagok tárolása) hasznosítást. Ez a nagy parkoló az egyetlen, ami kiszolgálhatja a tapolcai parkfelújítás beruházásának deponálási igényeit.