Élet a városban
Sport
Sport 2021. november 29.
Cseh Lacival úsztak az ötpróbás pontokért

Kétszáznál is többen vettek részt a november 27-én, szombaton, a miskolci Kemény Dénes Városi Sportuszodában megrendezett Ötpróba Úszónapok szabadidősport eseményen.

A tokiói olimpiát követő néhány hónap elteltével máris a 2024-es párizsi olimpiára fókuszálnak a hosszú évtizedek óta népszerű szabadidősport eseménysorozat, az „Ötpróba” kedvelői. 

A különböző sportágak próbáin a teljesített távok függvényében pontokat kapnak a sportemberek. Meghatározott pontonként egyedi sportfelszerelések járnak ajándékba, a legtöbb pontot gyűjtők közül a legszerencsésebbek pedig utazhatnak majd a francia fővárosban rendezendő ötkarikás játékokra.

Miskolc az elmúlt évtizedekben rendszeres házigazdája volt futó, túra, kerékpáros és triatlon próbáknak. Fedettpályás úszó helyszínként azonban – az idei vidéki helyszínek közül elsőként - november 27-én debütált a borsodi megyeszékhely.  

A Kemény Dénes Városi Sportuszodában – az aktuális egészségügyi szabályok maximális betartásával – reggel 8:00 órától várták a „pontvadászokat”, akik innentől kezdve folyamatosan vették birtokba a méltán népszerű sportlétesítményt. Az érdeklődésre jellemző, hogy Miskolc és a környező települések mellett Budapestről, sőt Dunaújvárosból is érkeztek próbázók. A belépést követően mindenki megkapta a rajtcsomagját, az elektronikus időméréshez szükséges chipet és egy ajándék úszósapkát, majd átöltözést követően megkezdhette az 500, 1500, vagy 3000 méteres táv teljesítését, melyekért 1, 2, illetve 4 pontot lehetett kasszírozni.

Az Ötpróba Úszónapok szombati programját megtisztelte jelenlétével Veres Pál, Miskolc polgármestere is, aki a helyszínen köszönthette a nemrégiben visszavonult Cseh László olimpiai ezüst- és bronzérmes, világ- és Európa-bajnok úszót. A magyar úszósport legendás alakja közel fél év szünet, már civilként ugrott ismét medencébe, hogy példát mutasson a jelenlevő, valamennyi korosztályt képviselő sportembernek. Laci hősiesen állta a közös fényképet és aláírást kérők tartós rohamát is, hatalmas örömet szerezve ezzel rajongóinak.

A jól sikerült nap befejeztével a résztvevők már a következő pontszerzési lehetőségekről gondolkozhattak, melyek részleteiről a www.otprobaparizsba.hu oldalon lehet folyamatosan információkat begyűjteni.

Képmelléklet

Hivatkozások