Élet a városban
Sport
Sport 2020. április 02.
Csapatkupával búcsúztak a miskolciak a csonka szezontól

A koronavírus-járvány előtti utolsó hazai judoversenyen szép sikerrel zártak a Miskolci VSC-Miskolci Sportiskola judósai: hat érmet is gyűjtve megnyerték a csapatkupát a serdülő diákolimpián.

A korosztályos diákolimpia döntőjére Szolnokon, a Bíber Pál-emlékverseny keretében került sor. A miskolci judósok közül Csorba János (73 kg) és Tóth Máté Miron (+81 kg) diákolimpiai bajnok lett, Nagyvári Zsolt (66 kg), Sárközi Zsuzsa (57 kg) és Demeter Lilienn (63 kg) ezüst-, Bazsányi Dorka (48 kg) pedig bronzérmet szerzett, Pongó Melinda (52 kg) és Gyulaházi Aida (+63 kg) az ötödik, Jobbágy Domonkos (55 kg) a hetedik helyen végzett.

Az MVSC-MVSI végül Gecsei László, Bartha Ákos és Kálmán Tibor tanítványainak remeklésével ötvenkét résztvevő egyesület között megszerezte a csapatverseny első helyét.

A Miskolci Sportiskola és a Diósgyőri VTK is felfüggesztette utánpótlás sportolóinak edzéseit. A Miskolci Sportiskola Nonprofit Közhasznú Kft. ügyvezetője, Illyés Miklós a szervezet közösségi oldalán március 14-én délelőtt tette közzé, hogy a kormányhatározatokkal és intézkedésekkel összefüggésben a COVID-19 koronavírus megjelenésének és terjedésének megelőzése érdekében március 16-tól az edzések megtartását felfüggesztik.

A közleményükbe azt is belefogalmazták, hogy „bármilyen rendezvényen, eseményen az engedély nélküli megjelenés tilos”, továbbá azt is közzétették, hogy ezen intézkedés visszavonásig érvényes. Az ügyvezető arra a kérdésre, hogy ez a döntés minden szakosztályukra vonatkozik-e, igennel felelt, azt mondta, a klub mind a tizenöt sportágára (asztalitenisz, atlétika, birkózás, judo, kajak-kenu, kosárlabda, labdarúgás, röplabda, sakk, ökölvívás, öttusa, tájfutás, tenisz, torna, úszás) érvényes.

A DVTK március 15-én délután a honlapján jelentetett meg hasonló tartalmú közleményt, azt adván közre, hogy a klub operatív döntéshozó bizottsága (tagjai: dr. Szabó Zsolt, a DVTK orvosigazgatója, Szabó Tamás, a DVTK sportegyesület főtitkára, Tamás Gábor, a DFC Kft. cégvezetője, valamint dr. Világi Péter, a DVTK kommunikációs és marketingigazgatója) úgy határozott, hogy az utánpótlás csapatok edzéseit minden sportágban felfüggeszti, és ez az intézkedés visszavonásig érvényes.

A kiadott közleményben az is szerepel, hogy a DVTK szakemberei az átmeneti időszakra egyéni edzéstervet állítanak össze az utánpótlás sportolóknak. A klub kommunikációs és marketingigazgatója elmondta, a felfüggesztés a labdarúgás, kosárlabda, jégkorong, röplabda, asztalitenisz, atlétika, birkózás, darts, judo, kajak-kenu, kerékpár, muaythai, műkorcsolya, gyorskorcsolya, sakk és triatlon sportágakat érinti, és mindehhez azt is hozzátette, hogy betartják a szakszövetségek határozatait, a kormány döntéseit, ajánlásait, és azt kérik mindenkitől, hogy ha tehetik, maradjanak otthon, mert az egészség megóvása a legfontosabb.

(Forrás: www.judoinfo.hu)