Élet a városban
Sport
Sport 2019. október 25.
„Cápatámadás” áldozata lett a MEAFC!

A tavalyi bronzérmes Blue Sharks otthonában , október 24-én, csütörtökön a MEAFC-Miskolc  NB I/B Piros csoportjában szereplő férfi kosárlabda csaptának nem volt esélye a sikerre.

A vendégek sérült amerikai játékosuk nélkül sem kezdték rosszul a találkozót, ám Tóth rutinja és tömege, valamint az egyre jobb formába lendülő Hobbs révén villámgyorsan rendezte sorait a Nyíregyháza. Kozák betörései ugyan miskolci reményre adtak okot, ám a védekezést nem sikerült stabilan megoldaniuk a borsodiaknak, így magabiztos hazai vezetéssel zárult a nyitó rész (26-16).

A házigazda hárompontosait a továbbiakban is sikerült teljesen levédekezni a vendégeknek, ám Sitku vezetésével közelebbről is magabiztosan tartotta tisztes előnyét a hazai csapat. A miskolciak több buta eladott labdával gátolták saját felzárkózásukat, ezekre villámgyors lerohanásokkal és zsákolásokkal felelt az ellenfél (56-38).

A második félidőben is igyekezett a fiatal MEAFC, ám a lendületbe jövő Nyíregyháza óriási tapasztalati fölényben játszva ekkora végleg eldöntötte a találkozót. Közel harminc pontos előnyüket látványos gólpasszok révén hizlalták fel, míg a miskolciaknak maradt a derekas helytállás (75-59).

A záró negyed legvégén a hazaiaknál érkeztek a perememberek is, akik a vendégek U-20-as játékosai ellenében zárták a mérkőzést. A megérdemelt nyírségi sikerhez nem férhet kétség, a miskolciak pedig várhatják a következő fordulóban a Vasas gárdáját (95-67).

 

Hübner-Nyíregyháza Blue Sharks – MEAFC-Miskolc 95-67 (26-16, 30-22, 19-13, 20-16)

NB I/B Piros csoport 5. forduló, Nyíregyháza, Continental Aréna, 200 néző.

Vezette: Pozsonyi László, Fodor Attila, Drenyovszki Dániel.

Nyíregyháza: Hobbs (23/3), Szobi (6), Bazsó (10/3), Sitku (15), Tóth (12). Csere: Bus (12), Mokánszki (8), Czinger (6), Demeter (3/3), Brugós, Vaskó. Edző: Siska János.

MEAFC-Miskolc: Takács (8/6), Kozák M. (14/3), Kozák B. (9), Homoki (9), Béres (5). Csere: Sándor (6/6), Lippai (5), Gadus (3/3), Tóth (3/3), Asszú (2), Pap (1), Szőke. Edző: Drahos Gábor.

Drahos Gábor: - Majd minden saját nevelésű fiatalunk feliratkozott a pontszerzők közé, és lehetőségéhez mérten küzdött, harcolt a csapat. A nagy különbség a helyezkedési hibáink miatt alakult ki. A hazaiak extra légiós és három komoly A-csoportos tapasztalattal bíró játékosa ennyivel jobban tud segíteni egy csapatot, mint a jelenlegi fiatal és „Thorntontalan” Miskolc. Jövő héten viszont mese nincs, győznünk kell a Vasas ellen.