Élet a városban
Sport
Sport 2019. január 16.
Büntetőlövésekkel nyert a DVTK Jegsmedvék

Drámai mérkőzésen győzte le a DVTK Jegesmedvék a HK Dukla Trenčín csapatát. A Tipsport Liga  43. fordulójában, január 15-én, kedden este, a  Miskolci Jégcsarnokban lejátszott  találkozón Magosi Bálint mesterhármast szerzett, a harmadik gólja pedig az egyenlítést jelentette 12 másodperccel a rendes játékidő vége előtt. Ezt követően a hosszabbítás nem hozott újabb találatot, a büntetőlövések során pedig Galanisz Nikandrosz döntötte el a plusz egy pont sorsát.

A találkozó 5.percében máris a vendég kapuba került a korong, miután Szirányi lövésébe Harrison a levegőben beleért, a korong pedig a hálóba pattant. A játékvezetők rövid egyeztetést követően úgy döntöttek, hogy visszanézik videón az esetet és végül érvénytelenítették a találatot. Ezt követően lendületben maradtak a Jegesmedvék, Kulmala és Milam lövését is bravúrral kellett védenie Šimkonak, a túloldalon pedig Starosta és Bokros próbálkozását védte Vay. A 11. percben némileg váratlanul Őlvecky megszerezte a vezetést csapata számára. Egy korongbedobás után a csatár elé került a korong és közelről Vay lába között a kapuba lőtt (0-1). Nem sokáig örülhettek a vendégek, ugyanis a következő cserében Bartovič kiállítása miatt emberhátrányba kerültek, amit közel fél perc játék után Kulmala váltott gólra. A finn csatár Pance centerezése után közelről lőtt kapura, első kísérletét még védte Šimko, de az ismétlés már gólt eredményezett (1-1). A 17. percben újabb vendég kiállítás következett, előbb Frühauf, majd Hudec is a büntetőpadra ült, így 5-3-ban folytatták a csapatok. A kettős emberelőnyt Magosi váltotta gólra, aki a bedobópont tetejéről eresztett el egy pontos lövést, a korong pedig érintés nélkül a kapu bal oldalában kötött ki (2-1). Egy perc múlva hazai csapatbüntetést jegyezhettünk fel, hiszen túl sok fehér mezes játékos tartózkodott a jégen.

A második játékrész áthúzódó szlovák emberelőnnyel kezdődött, ami nem tartogatott komolyabb lehetőséget, de érezhető volt, hogy magasabb fokozatba kapcsolt a tavalyi döntős. Nyolc perce játszottak a csapatok a középső harmadban, amikor Rýgl közeli lövését védte bravúrral Vay, majd a következő cserében Kulmala szólója maradt kihasználatlanul. A 32. percben Harrison kapott két perces kiállítást palánkra lökését, az emberhátrány alatt pedig Magosi egy remekül végigjátszott kontra után talált Šimko kapujába. A csapatkapitány a saját kékvonalán szerzett korongot, majd a Galanisztól visszakapott korongot lőtte közelről a hálóba (3-1). Három perc múlva csökkentette hátrányát a vendég csapat, amikor egy három a kettő elleni támadás során Hecl lőtt a felső sarokba (3-2). Mindössze 14 másodperc telt el a gól után, amikor az egyenlítő találat is megszületett, Vay saját kapuja mögött Kiss korcsolyájára ütötte a korongot, ami így pont Dlouhy elé került, aki közelről nem hibázott (3-3). Ezzel még nem ért véget a trencséni roham, 13 másodperc múlva Rýgl ért bele Radivojevič lövésébe, a korong pedig Vay mellett a kapuba vágódott (3-4). A 27 másodperc alatt három bekapott gól megfogta Glen Hanlon együttesét, így ebben a játékrészben már nem sikerült helyzetet kidolgozni.

A záró játékrész kihasználatlan miskolci helyzetekkel és emberelőnnyel indult, majd a 44. percben kettős emberelőnyben nagyobbnál nagyobb lehetőségek maradtak ki, így maradt az egygólos trencséni vezetés. Egyenlő létszámban rutinosan tartotta a korongot a miskolci harmadban a vendég csapat, így gyorsan pörögtek a percek, egészen a rendes játékidő utolsó percéig, amikor Glen Hanlon mezőnyjátékost küldött a jégre Vay Ádám helyett és ezúttal bevált a húzása. Egy korongbedobás után Milam lőtt kapura, a korong pedig Magosi Bálint elé pattant, aki egy hidegvérű csel után megszerezte saját maga harmadik, csapata negyedik gólját (4-4).

A hosszabbítás is nagy izgalmakat hozott, felváltva forogtak veszélyben a kapuk a három a három elleni játék során, de gól nem született, így a büntetőlövésekre maradt a döntés.

A rávezetések első öt körében két-két alkalommal találtak a kapuba a csapatok, Galanisz, Kulmala, Hecl és Mikula révén. A hetedik Körben ismét Galanisz volt eredményes, Mikula lövését viszont kivédte Vay, így a DVTK Jegesmedvékhez került a plusz egy pont és két pontra megközelítették ellenfelüket a tabellán.

DVTK Jegesmedvék - HK Dukla Trenčín 5-4 b.u. (2-1, 1-3, 1-0, 0-0, 1-0)

Miskolci Jégcsarnok, 1.010 néző, játékvezetők: Vladimír Fridrich, Miroslav Štefik, Martin Smrek, Rastislav Gajan

DVTK Jegesmedvék: Vay (Adorján) - Crawford, Kiss, Szirányi, Láda, Milam, Gőz, Slovák, Kulmala, Vas, Pance, Magosi, Harrison, Loiseau, Somogyi, Galanisz, Miskolczi, Vojtkó, Vezetőedző: Glen Hanlon

HK Dukla Trenčín: Šimko (Kostelný) – Rýgl, Starosta, Cebák, Frühauf, Gula, Bohunický, Bokros, Pardavý, Radivojevič, Őlvecky, Sojčík, Bartovič, Sádecký, Hecl, Varga, Dlouhy, Mikula, Hudec, Švec, Obukhov, Vezetőedző: Peter Oremus

Strenk Hunor: - Jól kezdtünk a találkozót, de egy rögzített helyzet után mégis mi kaptunk gólt. Ezután remek támadójátékkal fordítottunk és 3-1-re alakítottuk az állást. Még keressük az okokat, hogy mi történt abban a fél percben, amikor három gólt kaptunk, a hibákat ki fogjuk elemezni. A végén mindent megtettünk az egyenlítés érdekében és a fantasztikusan játszó Magosinak köszönhetően ez sikerült is. Örülünk neki, hogy ezúttal be tudtunk találni a 6-5 elleni játék során.

Peter Oremus: - A jelenlegi helyzetünkben nem engedhetjük meg magunknak, hogy egy megnyert meccset kiengedjünk a kezünkből. Egyéni hibák miatt vesztettük el a mérkőzést, amiért nagyon dühös vagyok.

(Forrás: www.dvtk.eu)