Élet a városban
Sport
Sport 2020. február 28.
Büntetőkkel nyert a DVTK Jegesmedvék

Harmadik középszakaszbeli mérkőzését is megnyerte a DVTK Jegesmedvék csapata. A Dukla Michalovce ellenifebruár 28-i  rangadó első két harmadában nem esett gól, majd a harmadik játékrészben Beauvillier szerezte meg a vezetést, de szűk öt perccel a rendes játékidő vége előtt kiegyenlített a nagymihályi együttes. A döntés a büntetőlövésekre maradt, aminek a hatodik körében Kyle Beach gólja azt jelentette, hogy egy ponttal közelebb került vetélytársához Glen Hanlon gárdája.

A péntek esti mérkőzésre visszatért sérüléséből Miskolczi Márk, így már négy teljes csatársorral kezdte meg a meccset a DVTK Jegesmedvék. A találkozó első perceiben sokkal kezdeményezőbb volt a hazai csapat, Láda Balázs előtt két lehetőség is adódott. Ezt követően megmaradt a mezőnyfölény, majd Ryan Harrison találta telibe a kapuvasat. Sorra érkeztek a helyzetek, Galanisz és Beauvillier is közel járt a gólszerzéshez. Utóbbi helyzeténél a nagymihályiak kapusa elmozdította a kaput, így két perces emebrelőny következett. A létszámfölény alatt körbelőtték a kaput a csatárok, többször is centiken múlott a vezető találat. A kivédekezett emberhátrány után a vendégek is nyomás alá tudták helyezni Rajna kapuját, de komolyabb helyzetet nem tudtak kialakítani. A játékrész utolsó percében Valchar fonák lövése jelentette az utolsó említésre méltó eseményt.

A második játékrész elején a vendégek is eltalálták a kapuvasat és a támadójátékuk is aktívabb lett. Ennek az lett az eredménye, hogy kiegyenlített, gyors és élvezetes játék alakult ki a jégen. Közel jártunk a meccs feléhez, amikor másodszor került létszámfölénybe a fehér mezben játszó diósgyőri csapat, de ez ugyanúgy kihasználatlan maradt, mint a nagymihályiak első emberelőnye. Egyenlő létszámban folytatódott az élvezetes játék, többször is centiken múlott az első találat, így némileg meglepő volt, hogy gól nélkül zárult az első 40 perc.

A harmadik harmad első perceiben újra mezőnyfölényben játszott Glen Hanlon csapata. A nagy nyomásnak két emberelőny volt az eredménye, a másodikat pedig már sikerült gólra váltani. Beauvillier kapásból lőtt nagy gólt (1-0). Ezt követően viszont a vendégek ismét magukhoz ragadták a kezdeményezést az egyenlítés reményében. Rajna Miklós több nagy védést is bemutatott, így nagy támaszt adott csapatának. Szűk öt perc volt hátra a meccsből, amikor már Rajna is tehetetlen volt, Simun a kékvonalról lőtt kapura, Chalupa beleszúrt a korongba, ami így a hálóba került (1-1). A maradék időben a vendég kapu előtt zajlott a játék, de újabb gól már nem született, következhetett a hosszabbítás.

A három a három elleni játék izgalmas hokit hozott, a nagyobb lehetőségek Surák kapujánál alakultak ki. A vendégek kapusa minden lövést hárított a hosszabbítás során, de a rávezetések során már sikerült bevenni a kapuját. Galanisz és Beach is a hálóba lőtt, de a vendégek is kétszer voltak eredményesek. A hatodik körben viszont Beach találata eldöntötte a meccset (2-1).

Tipsport Liga

Középszakasz - alsóház - 3.forduló

2020. február 28. 18:30

DVTK Jegesmedvék - HK Dukla Ingema Michalovce 2-1 b.u. (0-0, 0-0, 1-1, 1-0 )

Miskolci Jégcsarnok, 1.235 néző, játékvezetők: Miroslav Stefik, Jozef Tvrdon, Peter Rojik, Filip Crman

DVTK Jegesmedvék: Rajna (Adorján) - Ross, Kiss D., Rodman, Galanisz, Magosi - Láda, Vandane, Valchar, Vas, Beach - Szirányi, Gőz, Beauvillier, Harrison, Kiss P., - Páterka, Vojtkó, Miskolczi, Ritó, Vezetőedző: Glen Hanlon

HK Dukla Ingema Michalovce: Surák (Trencan) - Pukka, Ventela, Korhonen, Lalancette, Spilar, Hancak, Kolba, Strauch, Galambos, Maslonka, Vorobyev, Mesikammen, Gilák, Linet, Phillips, Borov, Zekucia, Chalupa, Simun, Hvila, Vezetőedző: Miroslav Chudy

Glen Hanlon: - A szurkolóink számára ez egy élvezetes meccs volt. A speciális egységeink jól működtek, emberelőnyös gólunk és kivédekezett emberhátrányaink is voltak. A kapusunk bemutatott néhány nagy védést a hosszabbításban és a büntetőlövések során.

(Forrás: www.dvtk.eu)